Login/Registracija

Pevačica Dragica Radosavljević ne može da sakrije emocije: „Umesto da sijam od sreće, tugujem“

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana obradovala je publiku nedavno novom pesmom koja nosi simboličan naziv „Čuvaj Bože narod svoj“, ali usled poslednjih dešavanja na Kosovu i Metohiji ne može da se raduje uspehu svoje nove numere.

-Čuvaj bože ovaj narod svoj, jer na duši nosi ožiljak. Čuvaj jednu još lađu za spas dok iz srca pevam sa suzama Bože, pomiluj nas – glasi refren nove pesme, koji je na žalost postao izuzetno aktuelan.

Cakana je u jednoj emisiji ispričala kakva je situacija u južnoj srpskoj pokrajini, s obzirom na to da se skoro vratila iz Leposavića gde joj živi sestra sa majkom.

-Ne osećam se psihički onako kako bi volela, bez obzira što imam novu pesmu i što je promovišem, trebalo bi da sijam od sreće. Tužna sam zbog cele situacije na Kosovu i to me poremetilo. Pratim šta se tamo događa, a i na liniji sam sa sestrom i mamom, ali i ostalim braćama i sestrama iz Leposavića. Došla sam pre nekoliko dana iz Leposavića i mogu da kažem da se nije osetila preterana tenzija, iako se 50 godina unatrag oseća situacija koja nije zdrava. Nije bila lagodna situacija ni kada sam bila dete, a kamoli sada. Uvek se u vazduhu oseti da nešto nije okej – započela je Cakana, pa nastavila:

-Leposavić je mesto gde je 100% srpsko stanovništvo, ima nešto roma i bošnjaka, ali postoje tri, četiri sela nadomak Leposavića koja su čisto albansko stanovništvo, ali nikada nikakvih problema nije bilo. Nema dole nekih problema, niko vas ne dira. Naravno, bude tu strašnih, onih odvratnih pogleda, ruganja, raznoraznih izrugavanja. To je obavezno, to se dešavalo i kada smo ranije odlazili u Hrvatsku. Doduše, nikada nisam imala baš baš neprijatnu situaciju. U prodavnici, stariji ljudi, se čak obrate na srpskom.

Pevačica je potom spomenula i kako se na Kosovu i Metohiji ophode mladi ljudi:

-Mladi ne, oni ne znaju, veoma su zadojeni nekom mržnjom, kao da su se rodili sa tom mržnjom. Ne mogu da kažem da naši isto to ne osećaju prema njima, ali nekako drugačije je. Drugačije je stvarno, pruže ipak ruku, za razliku od njih – zaključila je Cakana.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić