„Otišla je moja inspiracija, moj idol“ Domaća scena se emotivnim porukama oprašta od odlaska pop-rok legende (FOTO)

ipiccy image 1 4

Legenda rok muzike američka pevačica Tina Tarner preminula je juče u Švajcarskoj, a brojne poznate ličnosti emotivnim objavama se opraštaju od nje, sećajući se divnih trenutaka uz neponovljive hitove.

Jedan od onih koji je voleo da sluša Tinu, jeste i Voja Nedeljković koji se prisetio njenog koncerta u Beogradu 1990. godine.

-Bilo je leto 1990. Topao dan 19.august. Krenuo sam peške u komšiluk na stadion tadašnje Galenike, kasnije F.K. Zemun. Zastao je žuti automobil iz koga je provirio Dragi Jelić sa pitanjem: „gde ćeš?“ Rekoh: „ja na koncert, a ti?“ „Upadaj“ komandova Dragi, te se parkirasmo na Pole Position kod stadiona – počeo je Voja.

Voditelj je potom dodao:

-Divna atmosfera, razne generacije na jednom mestu. U pratećem bendu su bile zvezde poput Džona Majlsa, legendarnog engleskog klavijaturiste i gitariste, zatim gitariste Lorija Vilsfilda i Timija Kapela na saksofonu i klavijaturama. I veličanstvena, vrlo teško ponovljiva Tina Tarner koja je ušla preko spuštajućih stepenica. Ako je neka žena u istoriji muzike bila simbol energije, emocije, strasti, pevanja i rolerkostera životnog putešestvija to je Tina Turner (rođena kao Anna Mae Bullock). Zbogom Tina, ostaćeš ne samo na tonskim i video zapisima, nego pre svega u srcima – napisao je voditelj na Instagramu uz sliku karte za koncert.

Nedu Ukraden je smrt Tine Tarner posebno pogodila.

-Otišla je moja inspiracija. Moj idol. Najveća diva, snaga, glas! „Rest in peace, dear Tina! You are simply the best“- napisala je Neda u objavi na Instagramu.

Pevačica Jelena Lalović takođe je dotakla vest od odlasku muzičke dive.

-Prošle nedelje sam na probi pripremala pesmu iz filma Mad Max „The Thunderdorme“ za nastup….Svaku Tininu pesmu koju pevam za mene će od sada imati posebnu emociju… Inspiracija na sceni ,energija,magija – napisala je Jellena.

Đorđe David objavio je fotografiju svetske legende u znak sećanja na najveću planetarnu rokenrol zvezdu lepšeg pola.

Snapinsta.app 349045444 949007036526826 1700233644038701628 n 1080

Pevačica Jelena Tomašević umela je da izvodi Tinine pesme, a na svom Instagram storiju oprostila se od čuvene muzičke zvezde.

-Hvala za sve i srećan put u večnost – napisala je Jelena.

PROČITAJTE JOŠ I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić