Login/Registracija

Osvetnički tekstopisac? Divna otkrila zbog čega je Katarina Grujić za malo odbila: „Nije htela to da peva“

Jedan od poznatijih tekstopisaca na našoj sceni, Divna Milovanović, otvorila je dušu i govorila o autobiografskim momentima u stihovima poznatih pevača, kao i saradnji sa velikim zvezdama.

Da nije lako raditi sa pevačima svedoči i sama, te je zahvaljujući njima, a kroz višegodišnje iskustvo naučila nekoliko životnih lekcija, pogovoto onih o sujeti.

-U ovom poslu moraš stalno da komuniciraš sa ljudima na ovaj ili onaj način, te to često proizvede neke konflikte, neke nesporazume, posebno ako radiš sa javnim ličnostima gde su prisutne i razne sujete i povećani nivo ega. Naći neki balans, zajednički jezik je najveća umetnost, to je jedna od najvećih prednosti koje sam stekla radeći ovaj posao- istrakla je Divna, a zatim se dotakla prijateljstva na estradi.

Ja ne mogu da kažem da imam prijatelja među pevačima, ali imam među muzičarima, ali nekako na nivou pravog prijateljstva nije mi se desilo. Može neko da ti legne, može da ti sa nekim bude jako zabavno i prijatno, ali da baš nekoga smatram istinskim životnim prijateljem ne mogu. To kažem za pevače, ali među muzičarima i ljudima koji rade iza scene i koji su mozda zaslužni za taj najbitniji deo posla, imam zaista onako par dobrih prijatelja koji su mi i međuvremenu postali mnogo veći prijatelji nego poslovni saradnici – rekla je Milovanovićeva koju u narodu često zovu „osvetničkim“ tekstopiscem, o čemu je u emisiji „Grand magazin“ i govorila.

Divna je istakla da je autobiografske momente često znala da pretoči u stihove, pogovoto nakon razvoda. Ipak, danas bi njene pesme mnogo drugačije zvučale da joj se krah braka nije dogodio u 26. godini.

Neke stvari bi u ovim godinama, a u tom periodu uradila zrelije. Mada sazrevanje je došlo baš posle toga i ništa ja tu ne bih menjala. Neki ljudi koji me poznaju, kada pročitaju tekst kažu, „a to je sigurno vezano za to“, ne mogu da kažem da sam baš konkretno razmišljala o tome. Sigurno je da ti u podsvesti ostane neka slika, ali da sam baš konkretno posvetila „ne“, ali meni kažu da dobro pišem te „osvetničke“ tekstove, moguće je da ima neka veza. Sebe dajemo najviše u tim tužnim i emotivnim pesmama– otvorena je Divna koja je otkrila da je zbog osvetničkog,a pre svega autobiografskog teksta pesme „Paranoična“ Katarina Grujić za malo odbila.

To je bila naša prva saradnja, i bilo je to je to. Tako su mi neki rekli da su me prepoznali u tom tekstu, iako nikada nisam imala tu nameru da pišem o sebi i svom životu- iskrena je Milanovićeva.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić