Od smrti Ksenije Pajčin pevač se nikada nije oporavio, a pesma koju joj je posvetio kida dušu: „Malo mi je teže da pevam nešto što me boli“

Ksenija Pajcin

Ksenija Pajčin nastradala je 2010. godine, a malo ko zna da je pokojna pevačica bila sestra jednog poznatog pevača narodne muzike.
Poznato je da je Ksenija imala mlađu sestru Miu Pajčin, za koju kažu da je slika i prilika lepe pevačice, ali ono što javnost malo zna jeste činjenica da je Ksenijin brat od strica je krajiški pevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža.

Baja Mali Knindza 2


Baja je nakon smrti Pajčinove želeo da snimi pesmu „Spavaj kraljice“ koju je posvetio njoj, ali mu je, kako je jednom prilikom rekao, bilo previše teško da je snimi.

-To je negde uživo snimljeno. Malo mi je teže da pevam nešto što me boli. Bežim od toga i čuvam to u sebi. Ja možda nisam voleo ni tada da to neko snimi i objavi. To je moje, to je Pajčinovo, naše. Ne mogu ja to, treba želudac za to. Ja sam emotivan i to drugačije doživljavam – rekao je Baja svojevremeno u jednoj emisiji.

Reči Bajine pesme posvećene Kseniji slamaju dušu.

Ksenija Pajcin 2

U mome srcu si uvek imala posebno mesto, nikome nisam dao protiv tebe da kaže nešto. Bila si jaka žena, koje se zveri plaše, samo smo ja i ti proslavili Pajčine naše. Bila si jaka žena, uvek si bila u pravu, jednom sam priznao sebi, ličiš na baba Savu. Spavaj, kraljice, spavaj, spavaj kraljice, ti spavaj, kraljice moja, neka te čuvaju anđeli – stihovi su pesme koju je Baja posvetio Kseniji.

Podsetimo, pevačica Ksenija Pajčin preminula je život 16. marta 2010. godine. Ubio ju je njen tadašnji dečko, maneken Filip Kapisoda, tako što je pucao u nju, a potom je oduzeo život i sebi. Pucnjava se dogodila u stanu u kojem je par živeo, a pevačica će po svojoj harizmi i hitovima biti zauvek upamćena.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić