Login/Registracija

Milan Stanković još uvek čeka, evo šta mora da radi kako bi dobio pozitivan odgovor

Milan Stankovic 2

Milan Stanković definitivno nije obukao mantiju i time i zvanično postao iskušenik u manastiru Podmaine u Crnoj Gori!

Stav igumana i bratije je i dalje ostao nepromenjen – da je još rano da Milan zvanično bude pridodat kao iskušenik manastirskom bratstvu, kao i da još mora da uči da se usavršava u trpljenju i molitvi.
Kako Kurir saznaje od izvora bliskog Stankoviću, iako je u početku ovu odluku prihvatio kao blagoslov, s vremenom mu je postalo teško zbog toga, ali je spreman da čeka koliko je potrebno kako bi svoj život nastavio u manastiru.

milan
Printscreen youtube


Pevač nije prisustvovao liturgiji na dan manastirske slave, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a na kojoj su zamonašena četvorica drugih iskušenika, dok su dvojica dobila blagoslov da postanu iskušenici i obučeni su u mantije. Upravo ovaj čin je trebalo da bude izvršen i nad Milanom, ali je to odloženo zbog odluke bratstva.

Podsetimo, sabrat manastira je nedavno otkrio novosti o Milanovom boravku u Podmainama.

-Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro – rekao je tada ovaj monah.

BONUS VIDEO: Najbolji nastupi u „Zvezdama Granda“

NE PROPUSTITE I:

Foto: Instagram/Printscreen,
Autor: A.Dačić