Ćerka Merime Njegomir, prisetila se poslednjih dana sa svojom majkom: „Nisam uspela da joj ispunim poslednje obećanje“

P1840018 3

Prošlo je skoro godinu dana otkako nas je napustila Merima Njegomir, a na današnji dan bi legendarna pevačica proslavila 69. rođendan. Njena najstarija ćerka Ljubica prisetila se kako je 9. novembra izgledao prošle godine, kada se Merima uveliko borila sa teškom bolešću.

Za svaki njen rođendan smo porodično išli u jedan restoran, donela bih tortu i to je bila tradicija. Obožavala je da duva svećice sa unucima. Bila je dete u duši, uživala je u takvim trenucima – rekla je Ljubica na početku, te se prisetila prošlogodišnjeg rođendana.

8c73b992354056d015d6e2cd2ba450e8e0e1b6dc

Pre nego što smo taj dan krenule u bolnicu, donela sam joj parče torte i stavila svećicu da duva, nije htela, ali sam je nagovorila. Rekla sam joj da ćemo sledeće godine napraviti veliku žurku kada ozdravi. Posle smo u i bolnici pričale i čula sam da se medicinska sestra rasplakala. Nisam tada bila svesna zbog čega. I dalje mi ne ulazi u glavu da se sve to desilo. Jurila sam kao sumanuta na sve strane da ona ozdravi – istakla je Ljubica, koju smo pitali da li je njena majka imala neostvarenih želja.

Nije mislila da će umreti, nije pričala o neostvarenim željama. Borili smo se svaki dan da ozdravi – rekla je Ljubica, i dodala:

Učite da živite sa tim, bol nikada ne prolazi. Isto me boli kao to jutro. Kada bih zastala i razmislila, verovatno bih pukla, ali živim. Ona ne bi volela da je drugačije.

ee3362f3e39f062b8c2b1cfc4f13a03d9ba3e82d

Merimina koleginica i prijateljica Lepa Lukić istakla je da pevačica nije imala neostvarene želje.

Nisam pametna, ima četvoro dece, bila je tražena i kvalitetna pevačica, nije jedino ostvarila da živi duže – rekla je Lepa na početku, i istakla koliko su bile bliske.

Svakoga mi je žao, ali nje mi je žao najviše. S njom sam se družila i non-stop smo se čule telefonom. Vidale smo se. Našla mi je smeštaj na Kosmaju gde sam često išle na odmor na nekoliko dana. Mislim stalno na nju – rekla je Lepa i dodala: Nije mogla da komunicira tih poslednjih meseci. Njena ćerka Milica mi je rekla da će se javiti kada se malo oporavi i posle nas je napustila– prenosi Blic.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić