Login/Registracija

Ivana Korab prošla golgotu pre trudnoće: „Rekli su mi da ne možemo da imamo decu, nismo odustali“

Manekenka Ivana Korab je otvoreno je govorila o njenoj borbi da postane majka. Pre dve godine putem vantelesne oplodnje dobila sina Matea, pre tri meseca objavila je da je ponovo u drugom stanju, a sad je progovorila o bolnoj temi vantelesne oplodnje i priznala da su je svojevremeno lekari ubeđivali da njen suprug i ona ne mogu da imaju decu.

Ivana je gostovala u emisiji „Praktična žena“ i otkrila da se odlično oseća, iako je u petom mesecu trudnoće, ali da po savetu doktorke mora da se umiri.

-Opet je vantelesna, naravno. Bilo bi glupo da je sve jednostavno, i cista i materica dodiruje, nosim i nisko – rekla je Ivana i s osmehom poručila da otvoreno priča o vanteleskoj oplodnji i svim komplikacijama sa kojima se žene susreću.

-Kad sam ulazila u sve to videla sam koliko je to bio tabu, ono kao ‘Bože nisi žena ako ne možeš prirodno, nisi muškarac ako…’, ježim se na to, na hormonima sam, tako da sam jako emotivna i kad pričam o tome, ali zanemarite moju reakciju. Kad sam ušla u sve to shvatila sam da smo mi od neznanja sebi najveći neprijatelji, u tom neznanju stvaramo dodatni pritisak. Znam kroz šta sam prošla i ako jednu ženu mogu da opustim i da joj pomognem da se malo manje nervira, ja sam uspela- istakla je Ivana za Grand.

Proces vantelesne oplodnje donosi veliki pritisak i opterećenje u šta se i sama uverila kada je nakon prve trudnoće ponovo ostala u drugom stanju, ali je u međuvremenu izgubila bebu.

Iako je mnogo toga lošeg doživela sa suprugom i VTO, makenenka je bila uporna i nije želela da odustane.

-Do ekstrema je išlo, zapravo do toga da smo otišli u Prag i da su nam rekli da ne možemo da imamo decu i predlagali donatora sperme. U tom momentu moj suprug iz prvog braka ima dete od 13 godina, govorila sam da je ono dokaz, ali oni su uzimali prosek. U suštini im je samo bilo teže, a nama su rekli da ne može. Igraju se sa tvojim životom i sa tim da ne možeš da imaš dete, i daju ti donatora, grozno– ispričala je Ivana i dodala:

U tim momentima je jako teško kada ti neko stručno lice tako nešto kaže…Nismo svi u svakom momentu jaki i zbog toga otvoreno pričam o svemu. Ipak, negde treba ta natprirodna energija da se izdvojite od tih negativih informacija od stručnog lica i da potražite drugo, treće mišljenje.

Makeneka je otkrila i da će Mateo uskoro dobiti brata, iako je ona želela da bude devojčica.

-Htela sam devojčicu, a kad smo čuli da je dečak samo se čuo muk, i tek posle pet sekundi ‘jeej’. Želela sam da imam i dečaka i devojčicu, ali bitno je da sve ispadne kako treba-zaključila je Ivana u gostovanju koje možete da pogledate u nastavku.

NE PROPUSTITE I

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić