Login/Registracija

Imao veliki hit, zasmejavao kolege, a evo kako Bata Zdravković sad izgleda: „Ne dam da me ljudi zaborave“

Batu Zdravkovića volele su sve generacije, a najveću popularnost stekao je sa pesmom „Kako starim sve te više volim“. Bio je omiljeni pevač na estradi, pa i učesnik rijalitija, a svojim sjajnim imitatorskim sposobnostima zasmejavao je i kolege i naciju u čuvenom „Grandovom kabareu“.

Međutim, gotovo na vrhuncu karijere Bata se povukao iz javnog života, a sad se pojavio u emisiji na Grand televiziji i objasnio zbog čega ga dugo nije bilo u medijima.

-Mislim da se jedno tri godine nisam slikao na TV-u, da stvarno baš me dugo nema. Uzeo sam sebi malo odmora, čak sam i ja primetio da mu dugo nema, pa sam rekao da je vreme da se pojavim i podsetim ljude na sebe – rekao je Zdravković i otkrio zbog čega je napravio dužu medijsku i diskografsku pauzu, ali i čime se bavi.

-Tu sam, ne dam još uvek da me zaborave. Planiram da u ovoj godini krenem sa novom pesmom, sad sam tu na televiziji da utabam teren (smeh). Pevanje je moje primarno zanimanje, a pauza je bila jer sam to tako rešio, čak nisam ni pevao za to vreme, ali sad sam rešio da se vratim (smeh). Sad sam tu da podsetim ljude na neke starije hitove, a posle ćemo nešto friško, vreme je da se snimi bar jedna pesma -istakao je Bata za Grand.

U svojoj bogatoj muzičkoj diskografiji može da se pohvali brojnim hitovima, mada danas tvrdi da mu nije lako da ponovo uđe u studio i odabere pravu pesmu.

-Da ne budem lažno skroman, ali za mene kažu kolege da sam toliko muzikalan da je to neverovatno, nemam apsolutni sluh kao Saša Matić, ali skoro… Ali interesantno je da ne umem da osetim pesmu na prvu. Mene bukvalno treba neko da posadi i kaže šta treba da snimim, Blizanac u horoskopu, šta da ti kažem…Čas mi se svidi, posle dva minuta ma ne, ovo je bljak, bezveze, čas ovako, pa onako. Meni treba neko da kaže „Ovo ćeš snimiti, otpevaćeš tako i tako“ i nema dalje. Naravno, producent ispred mene, jer mogu i ovako i onako da pevam – rekao je i dodao:

Volim i kad imitiram kolege, ali kad pevam svoju pesmu moram da budem prepoznatljiv po boji glasa i po načinu na koji se peva.

Bata je istakao da je za pevača najvažnije da ima dobar tim saradnika, čemu se u narednom periodu neizmerno nada.

-Ne može čovek sve sam da radi, treba da nađeš određene ljude kojima veruješ i sa kojim možeš i energetski da se povežeš –zaključio je Zdravković.

Podsetimo, Bata je više od jedne decenije u braku sa Tatjanom sa kojom ima sina Uroša i ćerku Saru.

I njegova supruga se godinama profesionalno bavila pevanjem, a kad su se njih dvoje upoznali ona je sa svojim bendom snimila album, da bi se nakon venčanja posvetila porodici i ostavila muzičku karijeru po strani.

NE PROPUSTITE I

Foto: Privatna arhiva/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić