Nekad su bile zvezde, danas su zaboravljene: Gde su nestale Gala, Madam Piano, Ella B, Lidija, Bojana Šarović? (VIDEO)

zaboravljene zvezde

Većina muzičkih zvezda osamdesetih i devedesetih je nestalo sa scene, pa mnogi koji i danas slušaju hitove uz koje su generacije odrastale, zaljubljivale se ili se prvi put poljubile, ni ne znaju kako one izgledaju posle nekoliko decenija.

Njihove pesme žive za sebe, a izvođači koji se mogu videti u spotovima ili nekim davnim gostovanjima na TV ekranu, sada izgledaju potpuno drugačije. U jednom trenutku ih je znala svaka osoba koja živi u Srbiji, a onda su prosto – zaboravljeni.

Imali su potpuno različite sudbine, ali im je zajedničko to što odjednom više niko nije znao šta im se desilo, uprkos tome što su često bili pod svetlima reflektora.

Screenshot 2023 05 19 002218

Marina Perazić pevala je u grupi „Denis&Denis“, predvodila je talas elektronske muzike osamdesetih godina. Bila je seks-simbol pop scene tadašnje SFRJ.

Nakon nekog vremena otišla je u SAD gde radila kao dadilja i konobarica. Vratila se u Hrvatsku gdje je pokušala da oživi nekadašnju grupu, ali joj to nije uspelo. Zadnjih godina živi u Rijeci I povremo nastupoa po hrvatskim klubovima , a učestvovala je i u reality programu ”Farma”.

Daniel Popović je 1983. godine bio četvrti na Evroviziji, a danas je njegova zvezda očigledno potamnela jer je došao u tu situaciju da za sebe kaže da je ”socijalni slučaj”. Živi u Ljubljani sa četvrtom suprugom Aleksandrom i seća se slavnih vremena.

Screenshot 2023 05 19 002224

Vesna Galiot Gala jedna je od prvih srpskih dens pevačica, koja se pojavila devedesetih godina, tačnije 1994. i postala jedna od najpopularnijih.

I dalje se pamte njeni hitovi „Nedostajaćeš mi“, „Izaberi“, „Zlatna ribica“, „Budim se“, a Gala je i pored uspeha koji je imala rešila da se povuče sa scene. U jednom trenutku je planirala da se vrati namuzičku scenu, ali je od toga, priznaje, ipak odustala.

Screenshot 2023 05 19 002323

Pevačice Brankica Celabović, poznatija kao Ella B, bila je velika zvezda devedesetih, kada je svojom muzikom obarala rekorde svih muzičkih top lista. Iako su pesme lepe plavuše postali veliki hitovi, ona je odlučila da napusti muzičku karijeru i odseli se iz Srbije.

Naime, Brankica se zaljubila u jednog od osnivača grupe „Beat street“, Ljubomira Celabovića, a svoju ljubav su krunisali brakom na jako neobičan način. Na vrhuncu popularnosti nestali su sa scene i venčali se u rijaliti emisiji, dok ih estrada više nije zanimala.

Danas ovaj bračni par živi u Štutgartu i imaju četvoro dece, Kristijana, Aleksandra, Danijela i Tamaru. Na novoj životnoj adresi započeli su i potpuno nove karijere, a kako kažu, deca i ne znaju kakvu popularnost su uživali u mladosti.

Screenshot 2023 05 19 002413

Svakako jedna od pevačica koja je obeležila devedesete i početak dvehiljaditih na domaćoj pop sceni je i Svetlana Ceca Slavković, a mnoge njene pesme, poput „Tajne“ i „Mimikrije“, i dalje se rado pevaju i puštaju na radio stanicama.

Poznata je i po vezi sa Željkom Joksimović, dok još nije bio stekao slavu, a jedna je od retkih na estradi kojoj nikako nije prijalo medijsko eskponiranje.

Screenshot 2023 05 19 002534

Devedesetih je harala scenom, a neke njene pesme su i danas itekako aktuelne. Pevačica specifičnog glasa Ksenija Mijatović potpuno je nestala sa estrade i svoj život posvetila duhovnom uzdizanju.

Ona se danas bavi psihologijom i vodi veoma popularnu Instagram stranicu za lični rast i razvoj.

Ksenija je na sajtu koji vodi otkrila i neke stvari o sebi koje se neće naći u njenim muzičkim biografijama, a prilično su bitne za njen put. Takva je vitiligo, bolest kože s kojom se susrela još kao devojčica.

Bojan Milanović objavio je četiri uspešna albuma, osvajao je nagrade na festivalima čak i glumio u seriji  “Srećnih ljudi”, a zatim je potpuno nestao iz javnog života i za njega se dugo nije ništa čulo.

Screenshot 2023 05 19 002647

Atraktivna plavuša koja je devedesetih godina osvojila je publiku svojim vitkim stasom, seksi garderobom i hitom „Budi malo muško“, u međuvremenu se potpuno povukla sa estrade. Uprkos tome što je otpevala nekoliko čuvenih hitova, Kristinu Mimu Rozić danas su mnogi zaboravili. Karijeru je započela 1994. godine u vreme kada je dens muzika bila najpopularnija u Srbiji.

Čuveni denser Igor Todorović, poznatiji kao „Dr Iggy“ danas peva na svadbama. A nekada je bio najveća Zvezda dens muzike medjutim s vreman na vrem se negde pojavi. Često je u svojim intervjuima govorio o ciframa koje je tada zarađivao I da gas lava nije udarila u glavu.

Ljiljana Rančić, poznata kao Madam Piano, probila se na estradi duetom „Eternal love“ sa Italijanom Frankom Masijem, ali je 2003. rešila da napusti muziku i posveti se astrologiji. Stekla je sertifikat međunarodnog profesionalnog astrologa i danas se predstavlja pod pseudonimom Nia Nedeljković.

Screenshot 2023 05 19 002809

Profesiju je promenila i Danica Bukilić iz grupe „Dak„. Čuvena Coka danas radi u pošti i nema dodirnih tačaka sa muzikom.

Lidija Palurović, najpoznatija po hitu „Recka na zidu“, pre 18 godina je rekla zbogom estradi i danas radi kao profesorka engleskog jezika u osnovnoj školi.

Poslednji put je nastupila na Radijskom festivalu 2004. godine sa numerom „Utopija“ i nakon toga joj se u muzici gubi svaki trag. Pojedine radio stanice i dan danas puštaju neke od njenih najvećih hitova.

Zanimljivo je da u komentarima na njenim pesmama pišu njeni studenti koji i dalje slušaju Lidijine numere. Najviše su iznenađene mlađe generacije koje nisu ni znale da je njihova profesorka bila pop zvezda, a oni koji jesu je hvale iz dana u dan, tvrdeći da im je upravo Lidija jedna od najdražih pevačica.

Pevačica Marina Živković imala je mnogobrojne hitove, svi su je voleli zbog svoje pozitivne energije a onda je nestala sa scene, i kako se priča, postala beli mag, promenila ime i veru.

Pevačica Buba Miranović već godinama je u medijskoj ilegali. Kako tvrdi, ni sama ne zna zbog čega, ali pretpostavlja da se publika zasitila nje i njenih pesama. Buba je na estradi postala prepoznatljiva po svojoj ljubičastoj kosi iako se povremeno pojavi negde posao pevačice više joj nije zanimljiv.

Pevačica narodne muzike Anica Milenković započela je muzičku karijeru krajem osamdesetih godina prošlog veka, a potom se povukla sa scene.

Screenshot 2023 05 19 003022

Muzičku karijeru započela je kao dete, sa svega 13 godina, pa je tako nastupe uklapala sa školom.

Anica se potom potpuno povukla sa scene, napustila Srbiju, i sad živi u Americi.

Na Floridi se bavi muzikom, ali tokom pandemije je radila i mnoge druge poslove kako bi zaradila novac.

Bojana Šarović zauzela je osmo mesto u takmičenju „Zvezde Granda“ 2011. godine u sezoni kada je pobedio Stefan Petrušić, a govorilo se da je ona jedna od najlepših takmičarki ovog muzičkog šou programa. Bojana je nakon finala snimila nekoliko pesama, a ubrzo nakon toga napustila je estradne vode i potpuno se posvetila porodičnom životu. Bojana se udala za supruga Aćima još pre učešća u „Zvezdama Granda“, a onda su 2013. godine dobili bliznakinje Srnu i Taru nakon čega se i povukla sa estradne scene.

Ona se i danas bavi pevanjem i nastupa sa svojim bendom, ali izbegava medije.

Screenshot 2023 05 19 003056

Nekadašnja pevačica i voditeljka Silvija Nedeljković glasom i osmehom osvojila je publiku u „Zvezdama Granda“, ali iako su joj prognozirali uspešnu karijeru, ona se zbog ljubavi odrekla estrade i napustila Srbiju.

Silvija je bila takmičarka treće sezone ovog šou programa, a te 2007. godine je u velikom finalu zauzela sedmo mesto.Osim uspešne pevačke karijere, Silvija se oprobala i u ulozi voditeljke u više Grandovih emisija, zajedno sa Nemanjom Stevanovićem.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić/Ž.Krstić