Login/Registracija

ESTRADNJACI PROSLAVLJAJU ARANĐELOVDAN: Tradicija je neizbežna, uz slavski kolač, žito i sveću

Slavljenje krsne slave jedinstven je, a i poseban običaj svake porodice. Baš poput većine ljudi i naši estradnjaci obeležavaju ovaj dan, doduše neki skromno, dok neki uživaju u gala trpezama okruženi veliki brojem prijatelja.

I kad je siromašan i kad je bogat, i kad ima i kad nema, i kad je srećan i kad je nesrećan, bolestan i zdrav, i kad sme i kad mu se brani, u miru i u ratu, i kad „veruje“ i kad „ne veruje“, seljak, radnik, ratnik, učitelj, profesor, direktor, pa i naše estradne ličnosti slave slavu.

Porodica Živojinović slavi Aranđelovdan, a tim povodom uvek ugoste mnogobrojne članove porodice i prijatelje. S obzirom da velika slavlja uvek zahtevaju ozbiljnu pripremu Brena se dohvatila šerpi i tepsija, te pokazala da se odlično snalazi u ulozi domaćice, a uz to i odlično zabavlja.

Katarina Grujić se nije pohvalila kuvarskim umećem i bogatom trpezom, ali je dobila prelep poklon koji je simbol pravosljava. Poruka je glasila „Napokon je stiglo u moje ruke i to na ovako veliki praznik“.

Mirko Šijan, sin pevačice Goce Božinovske i njegova žena Bojana danas takođe proslavljaju Aranđelovdan.

Bojana i Mirko su podelili deo atmosfere na svom Instagram profilu. Šijan se pozabavio pečenjem i objavio fotografiju iz pečenjare na kojoj je pozirao nasmejan i spreman za slavlje, poput pravog domaćina.

Šijanova žena je sa druge strane pokazala trpezu sa slavski kolačem, svećom, žitom i vinom i napisala: „Naša prva slava.“

Dok je mlada pevačica Milica Pavlović poželela svima sretnu slavu pa i svojoj porodici. Iako se nije pohvalila trpezom, Mica je danas tradicionalno otišla u crkvu gde osveštala kolač.

Takođe nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Uroš Živković u svom domu okupio je najbliže ljude sa kojima će provesti ovaj važan dan. On je na društvenim mrežama podelio sliku sa upaljenom svećom i slikom sveca.

I pevačica Aleksandra Mladenović je među onima koji danas proslavljaju Aranđelovdan te je putem društvenih mreža poželela srećnu slavu svima koji je danas obeležavaju.

Dok Savo Perović tradicionalno proslavlja slavu u krugu porodice, ali i sa majkom priprema slavske đakonije. Kao i svake godine pevač se ne libi da zasuče rukave i provede sate u kuhinji kako bi slavska trpeza bila bogata.

Kao i do sada Neda Ukraden proslavlja Aranđelovdan u krugu porodice i prijatelja, a najslađi gosti su naravno njeni unuci.

Dani za porodicu, tradiciju, zahvalnost, uz dobar rucak- Aranđelovdan. Srećna slava!- Poželela je Neda svima.

Naša redakcija im želi da još dugi niz godina proslavljaju Aranđelovdan u miru, zdravlju i veselju. Srećna vam slava!

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: B.Stuparušić