Login/Registracija

DRUGI ROĐENDAN HASANA DUDIĆA Pevač preživeo KLINIČKU SMRT: „Hvala dragom Bogu“

Pevač Hasan Dudić poznat je po svojoj uspešnoj karijeri i hitovima koji se i danas pevaju sa istim žarom. Međutim malo ko zna detalje iz pevačevog privatnog života, a danas je za njega dan koji ima poseban značaj.

– Danas je moj drugi rođendan. Na današnji dan pre 44 godine preživeo sam kliničku smrt u armiji u Bohinskoj Beli. Tako da, danas slavim 44. rođendan. Hvala dragom Bogu, živeli dobri ljudi – napisao je Dudić na svom Fejsbuk profilu, a mnogi su mu poželeli još mnogo godina dobrog zdravlja.

Podsetimo, Hasan je svojevremeno isopričao da su mu lekari jedva spasili život, nakon što mu je pozlilo zbog jake alergije i gušenja sumporom u jednoj vojvođanskoj banji.

– Otišao sam u banju na lečenje, pošto sam bio brutalno napadnut i imam ozbiljne zdravstvene posledice. Međutim, tamo je veliko isparavanje sumpora, a ja imam jake alergije. Pet puta sam se gušio tokom spavanja i žalio sam se doktoru da mi nije dobro, ali on je mislio da su to obične reakcije na lečenje. U nedelju, negde oko dva sata po podne, naglo mi je pozlilo. Od posledica gušenja jezik mi se zadebljao i pao mi je mrak na oči. Otad se ničega ne sećam, samo su mi rekli da sam imao kliničku smrt i da su me jedva povratili. Kada sam čuo koliko je ozbiljna situacija, zahtevao sam da se čujem sa doktorima iz Beograda koji me leče. Oni su odmah rekli da je alarmantno i da moraju odmah da me prebace u Beograd. I dalje se ne osećam dobro, teško govorim i imam nesvestice, ali nadam se da će sve biti u redu- otkrio je Dudić.

Nedavno je Hasan otvorio dušu i o svojoj karijeri i sa radošću se prisetio kako su izgledali njegov počeci. Iako mnogi mladi pevači tvrde da je starijoj gardi sa estrade bilo lakše, Dudić je to odmah demantovao.

– Ja sam spavao po beogradskim stanovima, po klupama. Po nekoliko dana sam spavao u bungalovima na Adi Ciganliji, a bila jaka zima, imao sam 13 godina, zaradio upalu pluća i primao injekcije. To što oni kažu da je bilo lako i da je uvek neko stajao iza nas nije istina. Tada su face bili Šaban, Kvaka, Cune, Safet, Toma, i nisi mogao da im priđeš. Ja sam samo imao sreću što sam bio poslušan klinac i što sam im bio simpatičan pa su me prihvatili- prisetio se muzičar.