Login/Registracija

Detalje ove pesme niko nije znao: Kažu da je Džejev najveći hit, a ova istina stoji iza svega

Z.K.Munja

Veliki broj pesama koje su otpevali naši poznati pevači kruju teške životne priče i detalje koji nisu poznati javnosti. Često se dešavalo da i autori neke pesme opiši svoju životnu situaciju koju su proživeli.

Pokojni pevač Džej Ramadanovski je veliki deo detinjstva proveo u popravnom domu, međutim, nije bilo poznato da je upravo u toj ustanovi i nastao jedan od njegovih najvećih hitova „Nedelja“ uz koju je kasnije i ispraćen na večni počinak.

Pesma „Nedelja“ je autobiografska, objavljena je 1991. godine na albumu „Ko se s nama druži“, a pevač je jednom prilikom u medijima ispričao sve o njenom istorijatu i tužnoj prošlosti u kojoj je nastala.

-U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme „Nedelja“ sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu- rekao je on tada i dodao:

-Ta „Nedelja“ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren- govorio je iskreno pokojni pevač.

Z.K.Munja

Podsetimo, Džej je preminuo 6. decembra 2020 godine, a svet je napustio baš u nedelju. Njegova želja je bila da bude ispraćen uz muziku, pa je dvadeset violina za poslednje zbogom na groblju zasviralo upravo pesmu „Nedelja“.

BONUS VIDEO:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković