Login/Registracija

Bolna simbolika Svetog Nikole: Sinišina slava, vrhunac karijere i oproštaj za večnost

mihajlovic

Smrt Siniše Mihajlovića zatekla je ceo svet kada nas je napustio legendarni Siniša Mihajlović koje je izgubio borbu sa leukemijom od koje je bolovao, a danas će biti ispraćen na večni počinak u Rimu.

Bazilika svete Marije Anđela i Mučenika biće odredište porodice, prijatelja, legendi fudbala i poštovalaca i služba će početi u 11.00, po broju na dresu koji svi dobro pamtimo kad je on u pitanju.

Na poslednjem ispraćaju legendarnog srpskog fudbalera i trenera biće v.d. predsednika FSS Nenad Bjeković, selektor srpske fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i bivši golman Stevan Dika Stojanović. Sahrani će prisustvovati i partijarh Porfirije.

Oproštaj je Mihe počeo je u nedelju, kada su kolone Rimljana od jutra čekale ispred rimske opštine Kampidoljo kako bi odali počast Siniši Mihajloviću. 

Na kovčegu su bila primetna i obeležja fudbalskih klubova Lacija i Rome, dva rimska kluba za koje je Siniša nastupao.

sinisamihalovic sahrana

Posle oproštaja u bazilici, sahrana će se održati na jednom poznatom rimskom groblju. 

Na Nikoljdan je sahrana Mihajlovića u Rimu, gde će fudbalska legenda biti ispraćena u večnost. Poznato je da Mihajlovići slave Svetog Nikolu, a suvišno je i spominjati da je dan najveće karijerne slave Siniša dostigao na stadionu Sveti Nikola u Bariju, piše Sportal.

Autor: S. Čumić