Login/Registracija

AH, MERAKA: Kafana na Sofrin način (VIDEO)

Prijateljstvo između Aleksandre Kovač i Aleksandra Sofronijevića rezultiralo je novom pesmom „Ej kafano“, koju je ona namenski napisala poznatom orkestru.

Osim muzike, Aleksandra potpisuje i tekst, dok se u svom čuvenom studiju „AS studio ton“, aranžmanom bavio sam Sofronijević.

-Ovo je jedna vrlo posebna, emotivna i snažna pesma, one koje ostaju za sva vremena. ‘Ej, kafano’  zapravo je jedna prava ženska kafanska pesma, kakvih skoro uopšte nema u našoj narodnoj muzici, a posebno je zanimljivo to što ju je napisala upravo žena, naša prijateljica i vrhunska kompozitorka Aleksandra Kovač- kaže Sofronijević i dodaje:

-Naše pevačice Mima i Ana otpevale su ovu pesmu sa puno emocije i derta. Srećan sam što će naša publika, posebno ženska, uživati u ovoj pesmi i fantastičnom spotu koji verno prenosi atmosferu pesme.

Spot za pomenutu pesmu radili su Bojan Stevanović i Miloš Đorđević, dok se za kompletan staljing svih učesnika pobrinuo Mladen Baron.

Ovo je inače, samo jedna u nizu pesma koje orkestar Aleksandra Sofronijevic snimio i koja je pokazatelj njihove ozbiljnosti i namere da se bave sopstvenom karijerom, mimo muzičke pratnje poznatih pevača u regionu.

Pesmu „Ej kafano“ možete poslušati ovde:

Foto: Promo,
Autor: Grand