Takmičar nasmejao sve do suza, Žika napravio presedan: Ovo se do sada nije desilo u emisiji

žika jakšić presedan

Dragiša Živanović (63) iz Sremske Mitrovice probudio je emocije kod publike prvenstveno izborom repertoara u emiisiji „Nikad nije kasno“, a da je ne samo emotivan već i veoma duhovit pokazalo se ubrzo kako je šou odmicao, što je u jednom trenutku izazvalo Žiku Jakšića da načini jedan presedan.

dragiša živanović presedan
Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović

Fotografa Zorana Kuzmanovića Munju koji je u žiriju u emisiji najpre je zanimalo kakve su reakcije u Sremu, nakon takmičarevog prvog pojavljivanja u popularnom takmičenju.

-Naši ljudi su pre svega zahvalni muzici. Svi volimo muziku i narod kada vidi neke momke koji sviraju i pevaju on je oduševljen. U tom smislu i mene kada sretnu n aulici pitaju kako je tamo, kakvi su ton, muzika, publika. Ja kažem da je sve super i ekstra. Pitaju me za žiri, kao i za naše drage šarmantne voditelje Draganu i Žiku. Kažem da je sve to super. Nigde nisam video jednu ovakvu veliku ljubav, veliku emociju i energiju koju nam šalje publika pre svega i pomaže nam da iznesemo pesmu na najbolji mogući način – rekao je Dragiša.

zoran kuzmanović munja nikad nije kasno
Foto: Z.K.Munja

Munja je zaključio da takmičaru i čuveno Žikino odeljenje odgovara što je Dragiša potvrdio.

-Odeljenje je uvek tu da nam da podršku, jer njihova ogromna energija je stimulans za nas da još bolje pevamo – doidao je Dragiša, a Sašu Miloševića Mareta zanimalo je da li je Dragiša radio u prosveti.

Nakon što je takmičar otkrio da radi kao profesor mašinske sturke Mare je dodao.

-Jel’ vidiš Žiko, zato on obraća pažnju na decu – naglasio je Mare.

žiri gleda zbunjeno, žik ajakšić presedan napravio zbogtakmičara
Foto: F.Pavlović

Takmičar je pozdravio svoje đake, kolege i sve ljude dobrog sveta a onda se osvrnuo na najvažnije ljudsko osećanje.

-Šta je najvažnije u životu. Ljubav. Imam jedan stih koji mi je pao na pamet dok sam dolazio iz Sremske Mitrovice: „Kad se voli i kad srce boli, kad se ljubi i kada se gubi, ljubav nam je uvek važna tema i bez nje života nam nema. Godine nam baš ništa ne znače, tad zaista volimo najjače“ – otkrio je Dragiša pesmu koju je sam napisao.

žika jakšić nikad nije kasno
Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović

Publika je apaluzom pozdravila ove Dragišine stihove, a Munja mu je predložio da počne da piše pesme, dok je Žika Jakšić najavio njegov nastup.

-Hvala ti na divnim rečima. A sada ćeš sve ovo što si rekao da prospeš u jednoj divnoj pesmi „Ljubav mi srce mori“ – rekao je Žika, a takmičar je negodovao.

-Ne „Ljubav mi srce mori“ – reagovao je Dragiša što je izazvalo smeh u studiju jer je publika shvatila da je Žika pogrešio.

-To je nama fora ovde. To Žika kao „Tebi za ljubav“ – dodao je Mare a svi su se slatko nasmejali.

dragiša živanović drugi krug
Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović

Žika se ipak nije dao prevariti, i odmah se ispravio zbog svog lapsusa.

-Imamo li neku posvetu. Da li postoji neka osoba kojoj ćeš ti da pevaš i da baš misliš za nju? – upitao je Žika.

Takmičar je otkrio i ko je osvojio njegovo srce.

-Žiko kakvo je ovo pitanje. Podrazumeva se. Gospođa se zove Dragana. Naravno da je upućeno njoj. Ona to dobro zna – rekao je Dragiša i potom na sceni otpevao pesmu „Tebi za ljubav“ koju u originalu izvodi Radiša Urošević.

Kako je Dragiša pevao pogledajte u videu ispod:

Dragišin nastup prva je prokomentarisala Jelena Kostov.

-Zamislite Dragana da vam neko ovako peva „Tebi za ljubav“ sa ovakvom emocijom. Svaka vam čast, baš sam uživala slušajući vas – rekla je Jelena.

nikad nije kasno munja, jelena i mare
Foto: F.Pavlović

Munja se osvrnuo na finese takmičarevog pevanja.

-Dragiša, izgleda da si blizu Radiše. Moraš malo u gornjim lagama, pogotovo te sugestivnosti da daš, kao da je Dragana preko puta. Možda si nekoj drugoj Dragani pevao, Dragani Katić nisi – rekao je Munja, na šta je takmičar otkrio da ta Dragana kojoj se u pesmi obraćao vrlo dobro zna o kome se radi.

Saša Milošević Mare pohvalio je divan izbor pesama.

-Dragiša ima svoj stil pevanja koji je vrlo zanatski doteran. Razmišljam o tekstu koji je pisala Radmila Babić, vrlo je lep i nevino napisan. U onom poslednjem stihu kada kaže „odričem se svega“ danas bi tekstopisci rekli „a ti ostavi njega“. A ovako se samo on odrekao svega a ona je samo trebalo da kaže „da“. To je nekad bilo tako, sada ide drugačije. Sada ima više junaka u svakoj pesmi. Ti ćeš njega, ja ću nju, ti ćeš ovo, ti ćeš ono, nemoj ovo, nemoj ono. Ali u principu divna pesma zaista – rekao je Mare.

dragiša živanović presedan izazvao
Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović

Takmičaru su kao podrška u studiju došli kolege pevač David Romek i Vladimir Stojinović, klavijaturista koji je uzeo aktivno učešće u pripremi takmičarevog nastupa.

David je sa Dragišom u revijlanom nastupu izveo pesmu „Zvezda tera Mjeseca“ i oduševili publiku.

Žika je međutim nakon ovacijama pozdravljenog nastupa odlučio da se našali.

-Vidi, vidi mili, moram nešto da primetim. Trebalo je da pustiš malo Davida da peva. Ti si dohvatio prvi glas i on juri za tobom „ti-ti ti-ti ti-ti“ – rekao je Žika i izazvao smeh svih.

jelenu kostov i munju pogodila pesma
Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović

Uprkos tome što je takmičar rekao da mu je dozvolio, Žika se nije složio sa njim i učinio je presedan.

-Jel’ znaš ti da pevaš? Hajmo foršpil – rekao je Žika i dao takmičarevoj podrci Davidu da izvede jedan deo revijalne numere, podigavši raspoloženje u studiju pa su čak i Jelena i Munja zaigrali.

jelena kostov zoran kuzmanović munja

Kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Dačić