„Žena mi je preminula, večeras pevamo za nju“ Tužna životna priča pobednika „Nikad nije kasno“ sve dovela do suza

PETAR SPASOJEVIC 61 GOD. BEOGRAD 27 ok

Talentovani veterani i potpuni amateri u pevanju učešćem u šouu Žike Jakšića ostvarili su svoje snove i dokazali da zaista nikad nije kasno, a samo troje najboljih trijumfovalo je u finalnoj noći.

Pavle Vitanov, Sabina Kaltak i Petar Spasojević okitili su se titulom pobednika osme sezone, a pored glasa i neverovatne emocije koju su pokazali na sceni šoua „Nikad nije kasno“, ova trojka „kupila je“ i rasplakala sve potresnim životnim ispovestima.

petar spasojevic

Jedan od njih je i šarmantni Petar Spasojević iz Beograda koji je već sa prvim pojavljivanjem u takmičenju rasplakao sve. Pesmu „Dušo moja“ posvetio je supruzi Zorici zbog koje se i prijavio za učešće, a koja se po treći put borila sa rakom.

-Supruga nije imala pojam da ću da učestvujem ovde, verujem da će da se obraduje mada se i sada brine jer ne zna gde smo trenutno. Ona je obolela od raka, u pitanju je već treća metastaza. Proširilo se i do bubrega, komplikacija je generalno ozbiljna -rekao je veteran u prvom pojavljivanju u šouu, a čim je zapevao hit Kemala Montena koji je posvetio svojoj Zorici, svima se krenule suze.

Između dva kruga takmičenja desilo se ono najgore, Petrova supruga je izgubila životnu bitku, a on je skupio snagu i svoje naredno pojavljivanje posvetio voljenoj supruzi.

-Večeras pevamo pesmu koja nema cenu, pošto je moja supruga preminula. Prošli put kada smo bili ovde, ona je bila dobro, sad je situacija takva i za ćerke, i za moje prijatelje i za sve koji me znaju – rekao je Petar pre nastupa, a zatim za njegovu voljenu zapevao „Svirajte noćas samo za nju“ koja je ponovo rasplakala sve u studiju i kraj malih ekrana.

-Ja sam se jedva kontrolisala, u par navrata sam se raspala. Ja Vam od srca zahvaljujem na ovakvoj izvedbi, još uvek ne mogu da se sastavim -jedva je kroz suze izgovorila tada Tijana Dapčevič.

tijana dapcevic place

Ceo studio bio je preplavljen emocijama, dok je Spasojevića sa tribina kroz suze bodrila ćerka.

Na njegov nastup nisu ostali imuni ni muškarci. Pored Žike, i Saša Milošević Mare se slomio, a ravnodušan nije bio ni Enes Begović koji je čak u suzama ustao sa sudijske stolice.

-Petre, hvala ti na ovome, tvoja supruga je ponosna na tebe. Ovo nije floskula i želim odavno to da kažem, a večeras mi se ispunila želja. Da najvećim aplauzom pozdravimo tvorca ove emisje koja je prepuna emocija, ne postoji program ni emisija na ovim prostorima kao ova emisija, a on je regionalni pobednik, naš Žika -kratko je sa suzama u očima dodao Enes Begović.

Screenshot 2023 07 03 144854

Teško je bilo pričati svaki put kada je Petar pevao, sada je posebno teško. Nisam uopšte znao ovo što sam sada čuo, primi moje saučešće i u ime svih nas prisutnih ovde. Čestitam ti na dostojnstvu, umetnosti i tvojoj veličini, zaista neverovatno. Žao mi je što nismo imali priliku da te slušamo trideset godina unazad, ali sam ja optimista i gledam u život, gledam u sutra i zbog onih koji su sa nama bili do juče. Ti znaš da imaš zbog koga da nastaviš i znam da će sreća biti obostrana i onostrana ako to bude tako. Ako na bilo koji načim mogu da ti pomognem, uvek možeš da računaš na mene – poručio je Mare nakon najemotivnijeg nastupa u ovogodišnjoj sezoni.

Ni sam Petar nije mogao da sakrije emocije, iako je tokom nastupa bio na ivici suza. Nakon što je sišao sa scene, takmičar je priznao da se emotivno rasuo na sceni i da je gubitak voljene žene nemerljiv, ali da se zbog ćerki hrabro nosi sa bolom.

-Sve su to emocije iz srca, iz duše, to je tako i to je život. Ja se nadam da je supruga ponosna na mene, ovaj nastup sam posvetio i svojim ćerkama koje su bile čak izloženije stresu i bolu, nego ja u nekim trenucima. Tako da je ovo jedna zahvalnost i njima, ako to može kroz pesmu da se kaže – rekao je za Grand.

Petar je priznao i da mu je najteže bilo kada se prvi put pojavio na sceni takmičenja „Nikad nije kasno“.

-To je bilo stresno za mene jer mi se prvi put dogodilo tako nešto u životu. Možda sam se taj prvi put osećao kao da nisam siguran da li ću moći da sve to izguram. U svakom slučaju, ispalo je na kraju dobro – rekao je i otkrio da pored pevanja, bavi se i komponovanjem.

PETAR SPASOJEVIC FINALE NNK FOTO GRAND 6 ok

-Pišem ja tu i tamo neke pesmice, tako da biće nešto možda i snimljeno. Davno sam nešto snimio i par puta smo negde izveli. Vrlo su važni mediji i televizija. Ljudima slabo može da se svidi muzika koju čuju prvi put. To mora da bude neki hit. Kada recimo Haris Džinović nešto otpeva, to je odmah hit. Tako da videću -izjavio je Spasojević.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić