Željka Jurišić ogolila dušu: „Aca Lukas je glavni krivac, a Šemsa me razočarala“

zeljka jurisic 10 ok

Kada je prvi put stala na scenu šoua „Zvezda Granda“ Željka Jurišić iz Živinica očarala je žiri neverovatnim glasovnim mogućnostima i skromnošću kojom odiše. Od Ace Lukasa je zbog načina pevanja dobila kompliment da je nova naslednica Šemse Suljaković, ali i žešće kritike od Jelene Karleuše i Đorđa Davida da peva kao drvoseča.

Nakon učešča u najglednijem takmičenju, okušala se i u „Nikad nije kasno“ gde je imala veliku podršku upravo Šemse, čije je pesme mahom i pevala u takmičenjima, a sad je za Grand ogolila dušu i otkrila zašto se razočarala u svog idola.

0A0A4090

Ostala si upamćena kao takmičarka „Zvezda“ koja je nakon učešća javno rekla da je doživela uvrede od Jelene Karleuše i da je zbog toga odustala od takmičenja. Kako danas gledaš na svoje nastupe i da li se kaješ što tada nisi odgovorila žiriju?

Hm, doživela uvrede? Pa da, u suštini jesam, ali danas razmišljam da je i loša reklama zapravo dobra. „Zvezde Granda“ su moja lična karta i da mogu opet bih se prijavila.

Tokom učešća u „Nikad nije kasno“ govorila si da te je bivša mentorka Viki Miljković savetovala za takmičenje kod Žike Jakšića, a u kakvim ste danas odnosima?

Viki i Taške su ljudi koje želiš u svom okruženju, jednostavno su predivni. Iako se njeno mentorstvo završilo, danas smo u jako dobrim odnosima, često se viđamo, a uskoro očekujem i poslovnu saradnju sa njima.

Kada si se prijavljivala za „Zvezde Granda“ znala si da je konkurencija velika, a i mlađa, dok si se u „Nikad nije kasno“ susrela i sa starijim pevačima od sebe. Da li si uopšte bilo koga u oba takmičenja doživljavala kao konkurenciju? Da li je bilo sujete, podmetanja i sličnih stvari?

Da, baš tako, u jednoj sa mlađim, a u drugoj sa starijim, a ja sam bila nešto između (smeh). Pa nisam osetila bilo kakvu sujetu, nije bilo podmetanja i slično, a što se tiče konkurencije u onoj verziji sam „Bitno je učestvovati“, a pogotovo u tako gledanim emisijama.

23f3ff360662182fdb563343130990ba601e0710

Prozvali su te naslednicom Šemse Suljaković, ali si nakon takmičenja rekla da si se razočarala u nju. Zbog čega, šta se desilo?

Da. Za tu prozivku je glavni krivac Aca Lukas, mada se ja uopšte ne osećam tako jer ja sam ipak samo Željka, a ne Šemsa. Da sam ljuta nisam, ali razočarana jesam. Mislim da je mogla samo malo više da me podrži u takmičenju, baš iz razloga što sam devedeset posto u takmičenju pevala njene pesme, ali šta je- tu je.

Da li si uopšte imala podršku nekog od poznatih ličnosti dok si se takmičila?

Imala sam pre svega moralnu podršku tipa „Budi svoja kao što jesi“, „Oduvaj to kako znaš“, „Osmeh na lice jer to si ti“ i slično, tako su mi mnoge poznate kolege najviše upućivale upravo moralnu podršku.

3ce65441df7960c127011463c8a5e2443c84f275

Koliko u tim trenucima takmičenja podrška znači? I da li si tokom karijere doživela da je nemaš?

Uh, baš znači kako podrška porodice, koja mi je najveći oslonac u životu, tako i prijatelja. Nikad se nije desilo da je nemam. Uvek sam imala porodicu i veliki krug prijatelja koji me podržavaju i dan danas su rame uz rame uz mene.

S obzirom da si lepa i atraktivna žena koja nastupa sa suprugom, kako on reaguje na svirkama i da li ponekad pokazuje ljubomoru?

Ma ne, u svima nama postoji doza ljubomore, naravno. Da se ne volimo ne bi bilo tako, ali da je ta doza ljubomore velika, nije nikako. Imam lepog muža, tako da sam ipak ja malo više ljubomorna (smeh).

62d9d25416d95169addbe2f9703a6ff9fa1dfe49

Znam da radiš punom parom, a nedavno si objavila pesmu koja je postala hit u Bosni, pa da li i u budućnosti ostaješ verna folk muzici ili planiras da eksperimentišeš?

Radim baš punom parom kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu i jako me raduje da iz godine u godinu je sve bolje i bolje. Pesmu „Dvije majke“ sam snimila u maju i prezadovoljna sam kojom brzinom je postala hit na svadbenim veseljima. To me jako raduje, a što se tiče folka – to sam ja, nisam eksperimentisala sa 20 godina, a sada posebno ne bih (smeh). Ostajem verna folk muzici dok budem mogla da pevam. Ja sam folkerka u duši i srcu (smeh).

BONUS VIDEO: Željka Jurišić – Izdali me prijatelji – Live

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić