Veterani briljirali u rokenrolu, Neda Ukraden insistirala da podeli svoj glas: „Ja glasam za obojicu“

ipiccy image 5 2

Nenad Bogdanović (54) i Milenko Jovanović Bajo (56) našli su se večeras u duelu muzičkog takmičenja veterana „Nikad nije kasno“, a mesta za direktan prolaz u sledeći krug ima samo za jednog, a da će sve biti neizvesno bilo je jasno još pre njihovog nastupa.

-Jako je napeto zato što su ostali samo najbolji pevači i večeras a i u sledeće 2 emisije samo nijanse odlučuju – rekao je Saša Jakšić Žika, autor i voditelj emisije i najavio prvog takmičara Nenada Bogdanovića sa kojim je došao sin Nikola koji živi u Švajcarskoj. Žika nije odoleo a da ne upita Nikolu sa kim živi u Bazelu, kada mu je otac u Srbiji, na šta je sin veterana odgovorio kao iz topa.

-Živim sa svojom verenicom Ana Marijom i ako bog da budućom suprugom. Onaje moja najveća sreća na svetu – rekao je veteranov sin koji je inače i sam svira klavijature.

0A0A4973

Žiku je zanimalo i koliko se verenici zabavljaju, a kada je dobio odgovor da su u vezi sedam godina, burno je reagovao:

-Šta bre radite sedam godina?! Nenade, odmah svadba da se organizuje – insistirao je Žika kod takmičara, na šta mu je Nenad odgovorio:

-Sve smo se već dogovorili, 2. septembra je svadba – rekao je veteran.

Nenad je izašao na scenu i naglasio kako dolazi iz lepog malog grada Modriče i oseća se u skladu sa svojim godinama, što je naišlo a odobravanje svih u studiju.

Predsednik žirija Saša Milošević Mare istakao je da ima isti broj godina kao i takmičar, na šta mu je Nenad poručio:

-Ovo je lepši period u životu, ne znam da li zbog godina ili zbog ove emisije – rekao je Nenad i naglasio da će izvesti hit koji je nastao kada su on i Mare imali samo 8 godina.

0A0A4952

Nenad je otpevao pesmu Bijelog dugmeta „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“ a zapalio je publiku kada je u pola pesme skinuo sako na sceni i ostao u majici na kojoj je pisalo „Burek sa sirom? Wtf?!“.

Pevačica Neda Ukraden koja je članica žirija u večerašnjoj emisiji bila je oduševljena Nenadovim nastupom.

-Doneo si večeras dah Bosne, ali ono najlepše iz Bosne. Sve ono kako je Bijelo dugme razdrmalo Jugu, upravo ta kombinacija etna i te neke dobre rok priče i potpuno te razumem što si se vratio u Modriču. Imam jednu pesmu koja se otprilike završava ovako: „Nije čudo što mi srce hoće kući“. Nek si živ i zdrav i da uživaš danima u lepoj Bosni – poručila je Neda.

0A0A5089

Drugi član žirija u večerašnjoj emisiji, pevač Dragi Domić priznao je da ga je Nenadov nastup jako zabavio.

-Kada sam počinjao da pevam kao mladić među rpvi svirkama sam pevao u Modriči tako da me za taj grad vezuje detinjstvo. Ovo je bilo zahtevno, jer treba uzimati vazduh i može da se zavrti u glavi. Skidam kapu – rekao je Dragi, a takmičar mu je uzvratio da i on ima neke uspomene u Šapcu, ali niježeleo da ih javno iznese.

Mare je primetio da se veteran štedeo na sceni jer nije bilo mnogo skakanja, ali je zato dobro otpevao pesmu. Mareta je zanimalo i da li je Nenad pronašao dobar bend za sinovljevu svadbu.

-Meni je drago što se koj sin Srbin iz Bosne koji je rođen u Švajcarskoj ženi s devojkom Hrvaticom rođenomu Švajcarskoj, a svadba je u Crnoj Gori na moru. A bend imaveze sa „Zvezdama Granda“. Edis Agić če svirati sa bendom – rekao je Nenad.

0A0A5015

Žika je primetio da pošto je svadba u Crnoj Gori, onda bi mogao da se kao gost pojavi drugi veteran Milenko Jovanović Bajo, koji je inače iz Danilovgrada.

Veteran je otkrio da je slobodan tog datuma za sada, a potom je takmičarev prijatelj otkrio da su reakcije na Bajov motivacioni govor koji je u prvoj emisiji javno priznao da je imao dugogodišnji porok koji je pobedio.

Milenkov nastup sniman je baš nanjegov rođendan i prva mu je čestitke uputila Neda Ukraden.

-Čestitam ti rođendan. Rođen si na isti dan kada i moja ćerka. Pre neki dan sam prošla kroz Danilovgrad kada sam išla u Ostrog. ALi ti si već pobedio samom činjenicom što si ovde – rekla je Neda veteranu, koji je potom na sceni izveo pesmu „Pakleni vozači“ od Atomskog skloništa.

-Oduševljen sam, obožavam „Atomce“ i sve vreme ramišljam kako da Brunu Langeru doturim ovaj snimak da ga čuje – rekao je Mare, a sa njim se složila i Neda.

0A0A4791

-Bruno Langer bi svakako bio ponosan da čuje ovu verziju njegove pesme. Svaka ti čast – rekla je Neda i poželela Baju puno nastupa.

Dragom se takođe dopala izvedba „Atomaca“.

-Ponosan sam da čujem ovakav glas iz Crne Gore – rekao je Dragi Domić pohvalivši takmičara.

Usledila je odluka žirija i publike ko ide dalje.

Dragi Domić, orkestar „Nikad nije kasno“ i Saša Milošević Mare dali su glas Milenku Jovanoviću Baji, dok je publika glasala za Nenada Bogdanovića, a Neda Ukraden je insistirala da podeli svoj glas:

-Ja glasam za obojicu. Šta ću, ne mogu da se odlučim. Meni su obojica super – rekla je Neda.

NEDA UKRADEN NNK SNIMANJE 19042023 FOTO MUNJA 14 ok

Na kraju je Bajo otišao direktno u sledeći krug takmičenja, a Nenad će svoju šansu potražiti na fejsbuk glasanju.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić