„Kilometri, iskustvo, znanje“: Tahir i Slaviša pokazali kako se pevaju pravi narodnjaci

Tahir Ćehajić i Slaviđa Đurić duel Nikad nije kasno

Sjajni pevači narodne muzike Tahir Ćehajić i Slaviša Đurić odmerili su snage u narednom muzičkom duelu emisije „Nikad nije kasno“.

Tahir Ćehajić i Slaviša Đurić duel Nikad nije kasno

Tahir Ćehajić i Slaviđa Đurić duel Nikad nije kasno

Tahir je rođen u Srebreniku, ali već 34 godine živi u Austriji sa porodicom. Danas je ponosni otac troje dece, ali kako kaže njegov životni put nije bio ni malo lak. Muzika je njegova najveća ljubav od malih nogu, a kafana je oduvek bila njegova druga kuća. Mikrofon je bio njegova igračka, budući da je još kao dečak pevajući po kafana pomagao roditeljima kada su u pitanju finansije.

Tahir Ćehajić i Slaviđa Đurić duel Nikad nije kasno

Slaviša je rođen selu Crepulja, na severu Kosova i Metohije. Muzikom se bavi skoro 40. godina, tačnije prvi bend je oformio kada se vratio iz vojske. Kako je i sam naveo u biografiji, muzika je nešto što ga nosi čitavog života, odatle i pojavila želja da se prijavi za emisiju.

Da će ovo biti još jedan neizvestan duel, nagovestio je Tahir koji je prvi nastupio u duelu. On je za večeras odabrao pesmu Halida Bešlića „Beograđanka“, a ova numera razgalila je sve u studiju i kraj malih ekrana.

-Ovo je lagana promena stila kod Tahira, drugačije nego do sada. Definitivno si pokazao da možeš da pevaš više pevača – rekao je Mare.

Ja ne mogu baš da se pohvalim zanjam narodne muzike, ali naravno da je slušam. Ako neko poput Tahira već 34 godine pokušava da se pokaže na estradi, ali nije uspeo. Ko se bavi estradom strada, i ja sam jedan primer toga. Mislim da bi on puno toga napravio da se nije posvetio porodici, verovatno ga je to sputalo. Znam kako je stajati na sceni i ja mu želim da sve snove ostvari- rekao je Danijel.

-Mislim da je Tahih ostvaren čovek i da ovo radi iz ljubavi. Mislim samo da si odabrao pogrešnu pesmu, ovo je evergrin, ali da se pogrešio izbor. Mislim da možeš više da daš u nekoj drugoj numeri – zaključio je Halid.

Tahir Ćehajić i Slaviđa Đurić duel Nikad nije kasno

Slaviša je zatim izašao na scenu, a i on je odabrao pravu narodnu pesmu „Snegovi hladni dolaze“ koju takođe u orginalu izvodi Halid Bešlić.

-Vrena interpretacija, dobro je – rekao je Halid Muslimović.

-Može se primetiti da gospodin Đurić ima kilometražu u odnosu na pređašnjeg takmičara. Želim da kažem i Žiki hvala na tome što me je pozvao ovde da uživam večeras. Nema se šta reći za pevanje, kilometri, iskustvo, znanje, ozbiljni koraci – rekao je Danijel Popović.

-Meni je ovo jako prijalo u prvom krugu si takođe pevao Halida i konstatovali smo već tada da ti leži njegov stil. Ne kopiraš ga imaš sličan izraz, meni se to jako dopalo – zaključio je Mare.

Ubedljivu pobedu u ovom duelu odneo je Slaviša koji je osvojio četiri glasa, dok je Mare dao Tahiru jedan glas podrške.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Milinković