Login/Registracija

OD ŠAMANA DO SCENE: Sa 16 godina pobegao od kuće, lutao po džungli, pa došao do Žike Jakšića

Kako drugačije da se otvori nova sezona najemotivnijeg šoua u regionu „Nikad nije kasno“ nego dobrom pesmom, za koju je ovoga puta bila zadužena operska pevačica Ljubica Vraneš koja se prvi put našla u ulozi stručnog žirija.

Energično i sa mnogo osmeha na sceni joj se pridružio Žika Jakšić spreman da pruži šansu onima koji nisu imali prilike da ostvare svoje dečije snove.

-Dragi naši gledaoci, verujem da ste ovo leto proveli lepo sa svojim prijateljima, neko radno, nek paradno. Evo, septembar mesec je tu i emisija „Nikad nije kasno“ sa istom energijom i puno ljubavi prema vama i otvorenog srca. Krećemo u novu, devetu sezonu i neka nam je Bog u pomoći, a Bog pomaže onima koji misle dobro i koji su iskreni. Ljudi koji veruju da postoji šansa u životu su se prijavili za ovu emisiju-istakao je Jakšić na samom startu.

Jedan od onih koji veruje u Žikin moto, spreman da iskoristi šansu koja mu je pružena je Srđan Stefanović Srle (53) iz Mladenovca.

-Ja sam uvek bežao od televizije, nekako mi je to bilo gubljenje vremena jer sam ja čovek od akcije. Volim šumu, pecanje, planinarenje i putovanja- rekao je Srle kome ljubav prema muzici i neverovatan talenat koji poseduje teku genima.

Muzikalnost je nasledio od oca koji je bio osnivač grupe „Ambasadori“, međutim Srđanov put do mikrofona i scene bio je mnogo drugačiji.

-Sa 16 godina sam otišao od kuće jer sam se osećao neprihvaćenim i neshvaćenim. Počeo sam da radim kao DJ u jednoj piceriji kako bih zaradio za hleb. Onda mi se život vratio kada sam otišao u Amazon. Lutao sam po Amazonu pa su me spojili sa Aleksandrom Bilanovićem, a on me je uvekao u šamane. Znači džungla, ispiranje mozga. Ja sam imao 150 kila, sad imam nekih 98. A na Kubi sam bio dva mandata po 4 godine kordinator najvećeg kubanskog festivala. Lutao sam, obišao 58 zemalja, svašta sam video, ali ovo ovde ne bih menjao pa da se ne pomerim odavde- ispričao je Srle svoje bogato životno iskustvo.

Šarmantni Sarajlija koji sada predstavlja svoj dragi Mladenovac već na prvu loptu osvojio je simpatije žirija, ali i publike u studiju.

-Ti si na putu od Sarajeva do Mladenovca obišao čak 58 zemalja, a ostavio si trag gde god da si živeo i bio. Vidi se ta tvoja lepa energija- konstatovao je Žika Jakšić, a potom predstavio pevačevog sina koji se rodio u Kanadi.

-Dve godine sam već ovde i prvi put sam negde gde se ne osećam kao stranac. Uzeli smo kuću u Mladenovcu koju trenutno renoviramo i svaki boks sam ja dizao svojim rukama. I samo da vam kažem ovo meni nije otac, to je moj brat!- istakao je Srđanov naslednik, a publika ga je pozdravila gromoglasnin aplauzom.

Da je prava energetska bomba dokazao je čim se latio mikrofona i zapevao čuveni hit Atomskog skloništa „Treba imat dušu“, a njegov izbor pohvalio je predsednik žirija Saša Milošević Mare.

-Vaša duša je prevelika za ovaj jedan mali studio. Puni ste ljubavi i čestitam vam od srca- fascinirana je bila Ljubica Vraneš, a ništa manji utisak nije ostavio i na Harisa Džinovića.

-Izvođenje ove numere je bilo muzički tačno što je nahvažnije jer ipak imamo majku muziku koja nam kaže šta može, a šta ne. vrlo ekspresivno, jako snažno i malo mi je ličilo na Joe Cocker-a-. Uklopio si interpretaciju i ekspresiju i upotrebio si ruke upravo onako kako treba- dodao je Haris što je takmičara ostavilo bez teksta.

Da je neizmerno talentovan potvrdio je i predsednik žirija koji mu je poželeo sreću u daljem toku takmičenja nakon čega je Srle sa širokim osmehom na licu i punog srca napustio scenu.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović