„Ne bih tako radio“ Šerif Konjević opleo po pevačima koji snimaju njegove hitove: „Kako puste u etar, tako brzo i nestane“ (VIDEO)

serif konjevic opleo po pevacima

Šerif Konjević prokomentarisao je mlađe kolege i zamerio im što snimaju tuđe pesme, među kojima su i njegove.

Pevač Šerif Konjević u svojoj bogatoj diskografiji broji mnogo hitova zahvaljujući kojima je i dan danas u zenitu popularnosti. Njegove pesme kako one starije, tako i novije često se izvode u popularnim muzičkim takmičenjima, što mu je posebno drago, ali ne krije da mu delimično smeta kada mlađe kolege prepevaju njegove hitove.

Kako je u razgovoru za Grand istakao, za sad mu ne smeta što sve više kolega snima kavere sa njegovim pesmama, ali smatra da to nije recept za uspeh.

SERIF KONJEVIC NNK SNIMANJE 21092023 FOTO FILIP 25 ok 2

-U poslednje vreme svi su mahom počeli da snimaju moje pesme, ja ne bih tako radio. Imao sam i ja razloga da nekad snimim nečiju pesmu, ali nisam. Nisam se time bavio zato što taj koji je otpevao tu neku pesmu je to učinio na svoj način i ne možeš ti bolje otpevati. Svaki pevač ima svoju dinamiku, svoju boju, svoju interpretaciju… Dosta sam slušao tih kavera, dobri su oni, kvalitetni, ali nije to to! Ali nebitno, to neka publika čuje i odlučuje. Iskreno kako ti pevači to puste u etar, tako to brzo i nestane. U svakom slučaju, ja znam šta bi trebalo da snimim -rekao je i nastavio:

-Nije samo pesma dranje, emocija mora da postoji. Nisam koncertni pevač, već onaj ko svuda peva uživo, a tada je potrebna posebna emotivnost. Ja na plejbek ne znam da pevam.

SERIF KONJEVIC NNK SNIMANJE 29032023 FOTO MUNJA1 ok

Šerif je naglasio da ga kaveri njegovih pesama za sad ne dotiču, kao i da se nikad nije bavio autorskim pravima i rušenjem Jutujub kanala drugim kolegama.

-Nisam regovao jer mene to ne zanima. Svako neka radi kako misli– rekao je Šerif za Grand.

serif konjevic opleo po pevacima ja ne bih tako

Na pitanje da li ima naslednika na estradi, Konjević se zamislio, pa svim mladim pevačima koji ga imitiraju dao savet zlata vredan.

-To je teško pitanje. Svim pevačima koji se bave ovim poslom i koji imaju emociju u glasu i koji žele da budu neko koga će ljudi slušati bih poručio isto- moraju da više da se bore. U svakom poslu moraš da budeš borac, ne samo u muzici. To mora trajati, mora se raditi na tome. Auto ne ide bez goriva i ni mi ne možemo funkcionisati ako ne uzimamo ono što nam treba. Bilo je nekih naznaka za naslednika, ali…Dikcija je čudo, učio sam od najboljih na svetu. Uvek svima govorim: „Pevaj onako kako pričaš“. Oni mene neće da shvate -istakao je pevač, a ceo intervju sa Šerifom pogledajte u videu ispod.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić