Login/Registracija

Šefik Ramčević otkrio detalje o Željku Samardžiću :“Borio se za svoju dozu urmašice iz tepsije“ (VIDEO)

sefik 1

Polufinalista muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“ Šefik Ramčević osvojio je publiku svojim meotivnim interpretacijama balada Kemala Montena. Ovoga puta iznenadio je na sceni izvevši numeru Harisa Džinovića a za Grand je otkrio zbog čega je u završnici takmičpenja izmenio svoj repertoar.

-Harisove pesme mi leže na duši, teške su za pevanje, ali volim izazove i na sugestiju ljudi iz mog okruženja u Odžacima koji su mi rekli „de malo promeni, dodaj malo gasa“ odlučio sam da promenim repertoar jer znam od mnogih pevača doneti pesme, pa čak i neke narodne koje nisu teške – rekao je Šefik.

0A0A4490

Željko Samardžić koji je bio u žiriju u polufinalu u kome je nastupao veteran prepoznao je takmičara sa kojim je delio scenu u mlađim danima, a Šefik je sada ispričao detalje.

Upoznao sam željka 1972. godine, na Studentskom ljetu u Maglaju gde je i on nastupao. Bio sam nagrađivan i bio sam i na prvom aplauzu u Banja Luci gde je bila velika konkurencija. Tamo sam bio 2. od publike, ali ne kajem se. Lepu sam mladost proveo u Banja Luci gde sam svirao u jednoj bašti hotela – rekao je Šefik i pojasnio.

SEFIK RAMCEVIC 67 GOD. ODZAK 2

-Tada se Željko Samardžić se borio za svoj komad neba i za svoju dozu urmašice u tepsiji. Kako me ne bi porepoznao. Sretali smo se više puta. Ne znam gde se to pamćenje deponuje u glavi da čovek pati neke stvari od pre nekoliko decenija – rekao je Šefik.

Na pitanje da li je očekivao da stigne do polufinala veteran je bez dlake na jeziku izneo svoj stav.

Očekivao sam da stignem do finala. U savkom plsu nastojim da stignem do zlatne medalje. Uteši me i srebrna, ali četvrto mesto ili Kup UEFA mi ništa ne znači. Davao sam sve od sebe i očekivao da dođem do finala, ali ne mogu da utičem na žiri. Dao sam sve od sebe, ali i ako se ne desi ide život dalje – zaključio je Šefik.

0A0A4487

Ceo razgovor sa Šefikom Ramčevićem pogledajte u videu ispod:

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić