Login/Registracija

Potresna ispovest sestre Merime Njegomir o borbi sa kancerom: „Sve bi bilo lakše da je ona tu“

Iza osmeha Nine Pavić, sestre Merime Njegomir, pevačice i nekadašnje učesnice šoua „Nikad nije kasno“, krije se borbenost i hrabrost za koju niko osim njenih najbližih nije znao, a to je da one najteže trenutke u životu podnese čvrsto na nogama.

Od smrti rođene sestre Nina retko daje intervjue, ali je za Grand napravila izuzetak. Kaže da se od Meriminog preranog odlaska nije oporavila, a i sama bije najtežu životnu bitku zbog čega se nada da se samo na kratko povukla iz medija.

U ispovesti za Grand Nina je otkrila da se lavovski više od dve decenije bori sa kancerom, kao i da joj se stanje naglo pogoršalo, ali da se ne predaje.

-Ako svojom pričom ubedim bar jednu devojku, ženu da ode kod lekara na preventivni pregled i da tako spasem nečiji život, biću srećna– započinje priču Nina koja nikad nije želela da potresnim detaljima iz svog života „kupi“ poene kod publike i okoline.

-Nikad nisam htela da pričam o bolesti, ne volim to, jednostavno ne želim druge ljude da opterećujem stvarima koje nisu lepe. I u vreme takmičenja u ‘Nikad nije kasno“ sam vodila bitku sa kancerom, ali nisam htela da pričam o tome, želela sam da me ljudi slušaju, a ne da me sažaljevaju zbog bolesti– kaže za Grand i otkriva da dugo bije bitku sa opakom bolešću.

-Moja borba traje od 2001. godine, imala sam osam kancera, na žalost sada metastaze i sada bijem onu najtežu bitku. Do sad je bilo osam malignih tumora za 23 godine, ali je bilo lakše, uklone se, nekoliko terapija i to je to, ovo je sad mnogo neizvesnije, ali ne dam se i nadam se pobedi. Četvrti put idem na hemioterapiju, ovu poslednju sam počela u decembru i ne predajem se, iako je teško– priča Nina kojoj metastaze u leđima dodatno otežavaju kretanje.

-Nije lako, ponekad ne mogu da se nasmestim da spavam ili da sednem, ali se nadam da će to proći, da će biti bolje- ističe pevačica koja uprkos svim poteškoćama ne odustaje od onoga što najviše voli- da peva.

Da nema bolova pevala bih bez obzira na sve. To mi jako nedostaje, jer pesma je meni veliki lek– kaže Nina kojoj je porodica velika podrška

-Moja tri brata su uz mene u ovim teškim trenucima i moj Voja, životni saputnik, koji je trenutno moja najveća podrška i pomoć– ističe ona.

Ipak, najveća tuga i bol su što je njena najveća snaga i podrška otišla u neki bolji i lepši svet.

Da mi je Merima moja tu, sve bi bilo lakše. Uvek smo se zajedno borile sa protiv moje bolesti, ona je bila moja najveća podrška u svemu. Njen prerani odlazak boli kao prvog dana i svakim nedostaje sve više– s knedlom u grlu kaže i ističe da će se potruditi da sećanje na Merimu živi večno.

Iako je bol ogromna, smogla je snage da uđe u studio i snimi pesmu „Kad slavuj utihne“ koju je posvetila njenoj Meri.

Pevala sam je na koncertima u Sarajevu i Tešnju koji su bili posvećeni mojoj Merimi, ali morala sam da se zaustavim. Ne daju mi bolovi da toliko budem aktivna i da pevam, sad Molim Boga samo da metastaze ne počnu da se šire– nada se Nina.

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić