Login/Registracija

Sestra Merime Njegomir otkrila njenu poslednju želju: „Podmetali su joj nogu“

Prošle godine oprostili smo se od mnogih poznatih ličnosti, među kojima je slavuj domaće scene Merima Njegomir koja je izgubila bitku nakon kraće borbe sa kancerom pankreasa. 

Merima je iza sebe ostavila četvoro dece i neutešnu sestru Ninu Pavić koja je otkrila njenu poslednju želju koju do kraja nije sprovela u delo. 

Ona se prvo prisetila da nas je pre četiri godine napustio Dobrica Vasić, muzičar, zatim pre tri meseca Snežana Knežević, ćerka poznatog kompozitora i aranžera, a i njena Meri. Svo troje imali su istu želju koju su delimično sproveli u delo. Na žalost, smrt ih je sprečila da je do kraja ispune.

– Njih troje entuzijasta, Merima moja kao muzički urednik i njih dvoje kao saradnici, pokušali su da vrate u Radio Beograd pevačku grupu i omladinski orkestar. Merima je imala veliku želju da sve to ozbiljno zaživi i bez obzira na sve prepreke i raznorazna „podmetanja nogu“, uspevala je donekle. Ni Perica ni Snežana nisu baš bili omiljeni od mnogih, jer su imali meriminu svesrdnu pomoć i podršku i bili deo njenog tima – otkrila je Nina i nastavila:

Sneža je radila sa pevačima, Perica sa orkestrom, a Merima sve to zajedno. Iz tog perioda su ostali mladi pevači, muzičari, ali ono što su njih troje želeli da se ostvari danas postoji samo u tragovima, na žalost. Nije ih interesovao novac, ni popularnost nego da Radio Beograd nastavi tradiciju, da ima pevačku grupu i omladinski orkestar koji će da čuva i neguje kvalitetnu muziku i lepu reč.

– Nadam se da su na nekom lepšem mestu i zajedno. Neka im je vecna slava i hvala.Anđeli sa anđelima – poručila je Nina. 

Foto: Z.K.Munja/Fejsbuk,
Autor: I. Ankić