Login/Registracija

„Rekla si mi da si umorna i da ti se spava“ Sestra Merime Njegomir podelila njihov poslednji razgovor

Pre tačno mesec dana napustila nas je legenda narodne muzike Merima Njegomir, a tuga njene porodice i dalje ne jenjava i sigurno neće u skorije vreme. Iza sebe ostavila je četvoro dece, tri ćerke i sina i sestru Ninu Pavić koja se i sama bori sa opakom bolešću, a koja se sinoć oglasila dirljivom porukom. 


Ona je evocirala uspomene na poslednji razgovor sa njenom Meri kako ju je zvala, i istakla da žali što nije uspela da je vidi pre nego što se preselila na drugi svet. 

– Idu praznici, vreme želja. Ja imam samo jednu, da je to što sam te na sutrašnji videla poslednji put, a na jučerasnji poslednji put čula, bude ružan san. Tad si mi rekla da si dobro i da si samo malo umorna i da ti se spava i da ti javim svoje rezultate, brinula si. Rekla sam ti da ne brineš i da ću ja biti dobro samo ako ti budeš dobro. Odgovorila si „važi“, a ja ti rekoh, spavaj, čujemo se“, a onda su mi javili da si zaspala. Od tad su dani dugi, noći jos duže, a jutro najtužniji deo dana jer se pitam da li sam budna ili spavam i kad će ovaj ružan san da prođe, predugo traje – napisala je Nina uz pesmu „Zajdi, zajdi“ koju je nekada pevala njena sestra.

https://youtube.com/watch?v=b_aVE2MhbqI

Podsetimo, noć pred Meriminu sahranu Nina se oglasila na društvenim mrežama i istakla da nema snage da isprati svoju Meri, ali se na kraju ipak pojavila na Novog groblju kako bi je ispratila na večni počinak.

– Nas dve, jedna majka, jedno srce! Jedna polovina srca je prestala da kuca! Sutra će se svi oprostiti od tebe, ja neću, ne želim, ne mogu. Sve dok i ova druga polovina ne prestane da kuca- napisala je tada neutešna Nina na društvenim mrežama.


BONUS VIDEO- Sahrana Merime Njegomir

Foto: Fejsbuk/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić