Login/Registracija

GAZI OSMU DECENIJU, A PEVA KAO MLADIĆ Žiri u neverici: „Ganuli ste me do suza, kapa dole“

0A0A6227

Muzika je u svakom smislu obeležila život simpatičnog Pere Todorovića (76) iz Temišvara. Još kao učenik trećeg razreda zapevao je sa devojčicom koja je danas verovali ili ne, njegova supruga.

-Mi smo bili kolege u školi, nismo ni znali da ćemo se jednog dana venčati, bili smo mali. Iz istog smo sela i eto muzika nas je spojila- ispričao je Pera kome je još kao dečaku harmonika bila glavna igračka.

0A0A6216

Da se iskrene želje i upornost uvek isplate Pera je dokazao u 62. godini osnovao svoj muzički sastav čiji je i danas deo.

-2009. godine sam stekao svoj sastav pod nazivom „Temišvarski spomenari“ i sa njima i dan danas radim nemam reči kojima bih mogao Bogu da zahvalim što danas imam divnu porodicu- ponosno je rekao takmičar koji je samo jednom rečenicom već na prvu loptu osvojio simpatije žirija, ali i publike u studiju.

-Imam samo 76 godina! (smeh)

0A0A6214

Žika Jakšić nije krio oduševljenej Perinim bogatim životnim iskustvom koje, kako i sam kaže, ne može da stane u tri minuta.

-Ti si prvi koji je srpske pesme prepevavao i pravio prepeve na rumunskom jeziku. Obično se dešava suprotno, ali ovo mi je jako interesantno- otkrio je Žika Jakšić, nakon čega je takmičar zapevao i razgalio ceo studio.

IMG 0457

Koliko mu prija scena bilo je jasno već posle prvih stihova numere „Sladak šećer, hladna voda“. I definitivno je uspeo da zasladi ovo veče, što je žiri pohvalio pozitivnim komentarima.

-Vidim kod vas mladost i entuzijazam i vaše godine predstavljaju samo brojku, moram da priznam- oduševljeno je priznala Dragana Katić, a svoje impresije podelio je i Mare.

-Konačno sam uhvatio Saru i Varju da ne pevaju prateće vokale u nekim delovima pesme. (smeh) Pero ovo je veoma interesantno. Srpski i rumunski narod su bratski narod i mislim da je kroz pesmu divno pojačavati to prijateljstvo, a vama to sjajno ide.

0A0A6134 1

Na njegov šarma i pozitivnu energiju nisu ostali imuni ni ostali članovi žirija koje je svojom pesmom, ali i samom pojavom pogodio direktno u srce.

-Mene ste ganuli nastupom. Vi samo što ne poletite sa te scene, glas vam zuči mnogo mlađe, oči vam se smeju dok pevate, srce i duša vam pevaju. Ganuli ste me do suza jer nisam očekivala toliko pozitivne energije i ljubavi za nečim što se radi u tim godinama- rekla je Kristina, a Uroš Živković bio je u šoku.

-Pero imate moj naklon i poštovanje. Takva energija i izgled, ma kapa dole!

0A0A6220

BONUS VIDEO – Bekstejdž druga emisija:

PROČITAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: I. Ankić