Login/Registracija

Branili su joj da peva, a onda je prste umešao poznati muzičar: „Mnogo mi je pomogao“

0A0A6149

Iako nikada nije stajala pod svetlima reflektora, Marija Bilić Maja (43) iz Bijeljine rešila je da skupi hrabrost i okuša svoju sreću na Grandovoj sceni.

Od najranijeg detinjstva maštala je da bude pevačica, a u svoja četiri zida je, kako kaže, bila Lepa Brena.

-Pevala sam sa četkom za kosu ili flašom, mogla sam ceo dan da provedem uz kasetu Lepoe Brene maštajući da budem kao ona. Bila sam posle i solo pevač u horu, a profesorka je prepoznala moj talenat. Sa 21 godinu sam počela da nastupam, tada sam živela u Americi- ispričala je takmičarka, a pomoć koju joj je tada pružio čuveni harmonikaš nikada neće zaboraviti.

-Mića Radovanović mi je mnogo pomogao. Inače on je bio jako dobar sa mojim roditeljima, zapravo on je ubedio moje roditelje da me puste i tako je krenula moja muzička priča.

0A0A6159

Iako je imala veliku želju da se oproba u takmičenju, to nije učinila na svoju inicijativu.

-Muž mi je velika podrška i ovde sam došla na njegovu inicijativu. Naravno i deca su presrećna! Uvek su tu za mene- rekla je Marija priznajući da želi da prođe bar dva kruga i oseti duh takmičenja.

-Imam tremu i sada ovde imam tremu. Ja sam Marija Maja Bilić, nekada iz Čikaga, a sada iz Bijeljine- rekla je sa osmehom, a njen izlazak na scenu publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

-Šta ti je Majo, ma kakva trema?! Opusti se!- našalio se Žika.

IMG 0452

Ipak, tremu je savladala čim su se Žiki Jakšići pridružili njeni najmiliji, suprug i dve preslatke ćerke.

-Mi smo bili u Travniku, a onda kada je rat počeo otišli smo u Bijeljinu, pa smo 1999. godine dobili papire i otišli u Ameriku. I eto, od prošle godine smo ponovo, nakon više od dvadeset godina u Bijeljini. Bilo je u Americi dobro, ja sam završio za medicinskog tehničara- ispričao je ponosni suprug i otkrio da ih je Čikago spojio.

-Moram da kažem da sam ja zapravo rođena u Zenici pre početka rata (smeh) Moji su otišli za Novi Sad, a onda odatle za Ameriku pošto moja pokojna majka nije želela da budem pevačica pa me je odvela. Zapravo kompletna porodica se preselila za Ameriku i čim sam napunila 21 godinu i postala punoletna odlučila sam da ću se baviti muzikom. Tada je shvatila da ne može protiv toga- ispričala je takmičarka i nasmejala sve do suza.

0A0A6163

Maja i njen suprug smatraju da su doneli najbolju odluku što su se vratili, a sada kako kažu se osećaju kao svoj na svome.

Nakon mnogo šale i smeha došlo je vreme da se publika opusti u studiju, a za to se pobrinula Maja zapevavši pesmu dobro poznati Cecin hit „Da si nekad do bola voleo“.

0A0A6154

Svojim glasom razigrala je ceo studio, a njen talenat pohvalili su i članovi žirija.

-Meni je ovo bilo sjajno večeras, čak se ni ta trema nije toliko primetila. Sve čestitke i želim vam pun sreće- rekao je Uroš Živković, a koliko su uživali i Kristina i Mare nisu mogli da sakriju.

-Ovo je sjajna pesma, počeci Svetlane Ražnatović i lepo vraćanje na to vreme. Super izbor i odlično izvođenje za početak- dodao je Saša Milošević Mare.

0A0A6116 1

BONUS VIDEO – Bekstejdž druga emisija:

PROČITAJTE I:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović