OD PROSJAČENJA I ULICE DO ZVEZDE: 72-godišnja Linda se rasplakala na sceni, Žika je tešio

IMG 4405

„Uvek sam nasmejana, takav mi je karakter“, glasila je rečenica kojom se Draginja Jovanović Linda (72) iz Beograda prvi put predstavila u šouu „Nikad nije kasno“, dok je u drugom krugu razoružala sve svojom energijom i harizmom.

Iako je od šeste godine bila prinuđena da prosi po Beogradu, od petnaeste već počela da peva u Italiji, Linda nije izgubila veru da će uspeti, pa makar i u osmoj deceniji. Kaže, zaslužila su njena deca, a i sama priznaje da želiu da dođe do para.

Kao ulični svirač mnogo je napredovala, a danas priželjkuje pobedu u takmičenju veterana, te se za svaki nastup priprema danima i u stanju je da satima sama radi svoje odevne kombinacije koje će poneti na sceni.

IMG 4425

-Lepo je čuti kad neko tako samouvereno kaže da želi da pobedi. Izgledate fenomenalno, obožavam Vas. Gde mogu da kupim neki Vaš odevni komad? – pitala je Andreana Čekić čim se Linda pojavila u drugog krugu, a takmičarka joj odgovorila da će se dogovoriti.

U takmičarskom delu Linda se predstavila hitom „Bamboleo“ tokom kog su svi u studiju bili na nogama.

-Taman na pola emisije dođe Linda i podiže nam pritisak. Bilo je odlično – prokomentarisao je Saša Milošević Mare, dok je Andreana dodala da joj od deset poena daje jedanaest.

Nikola Slijepčević je bio oduševljen optimizmom i harizmom koju Linda poseduje u 72. godini.

-Vi znate šta je život i tako ga pevate i tako izgledate – konstatovao je voditelj.

IMG 4390

U revijalnom delu Linda je imala podršku ćerke Nadice Mitrović sa kojom je u duetu otpevala pesmu „Ti mi uvek trebaš“, koju u originalu izvode Verica i Marija Šerifović.

Iako su bile maestralne, Linda je bila toliko uzbuđena zbog ćerke, te je u jednom trenutku zaboravila tekst.

-Ovo je bila malo teža pesma za mene. Ja se svima vama izvinjavam, ne mogu više, nemam reči – rekla je Linda kroz suze.

-Ništa loše nisi uradila, nisi pogrešila – odgovorio joj je Žika Jakšić.

IMG 4423

Podsetimo, Linda je u prvom krugu otkrila da se zbog porodice, prvenstveno ćerke iz Italije preselila u Beograd.

Ona je bolesna, sa živcima nije bila kako treba, ali u mozgu je bila zdrava, razbolela i zato sam Italiju prezrela. Sada je u domu i ne ustaje iz kreveta. Imam sina i imam unuka koji ima šećer, a snajka mi je isto bolesna – otkriva nam Linda u intervjuu koji možete da pogledate u nastavku.

NE PROPUSTITE I

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić