Nekada je prosila, a sada je zna cela prestonica: „Ja sam ulični svirač, zovu me kraljicom“

Šarmantna Draginja Jovanović Li (72) već po samom dolasku u Grandov studio privukla je veliku pažnju, kako svojim zanimljivim stajlingom, tako i životnom pričom.

-Kada sam imala šest godina, mama me je vodila u Rakovicu da prosim. Tada sam otišla u jedan red kuća, a mama na drugu stranu i kada sam ušla u jednu kuću spazila sam jednu mandulinu na prozoru. Više nisam tražila da mi daju pare ili hranu, nego sam se zagledala u tu violinu. Čovek me je pitao što gledam i smejao se. Tata me je odmah poslao da idem da sviram i da sa tom violinom zaradim pare- ispričala je.

IMG 0020 2

Veliki deo života provela je pevajući i svirajući u Italiji. Osim muzike njena velika ljubav je moda.

-Oduvek sam volela da se oblačim, svi su bili zavidni, čak i kada smo bili najsiromašniji. Ja sve sama dekorišem, sve sama pravim- otkrila je Draginja.

Mnogi Beograđani se mogu pohvaliti da su je u prestonici nekada i videli.

IMG 0007 1

-Pred Hramom obično sviram, ja sam ulični svirač. I dole u Skasdarliju nekada odem, tu su me prihvatili i vole me. Ceo Beograd me zna sad, kraljica me zovu. Uvek sam nasmejana- priznala je takmičarka.

Simpatična Linda se može pohvaliti bogatim životom i zanimljivom pričom te je stručni žiri rešio da proćaska sa njom pre samog pevanja.

-Ceo život sam ovako obučena. Sinoć sam do tri sata pravila ovaj šešir- otkrila je Linda nakon čega je zapevala „Đelem, đelem“.

IMG 0001

Međutim Žiku je zaintrigirala i njena ljubavna priča budući da je uprkos brojnim udvaračima i dalje sama.

-Ima mnogo udvarača, ali ja ne želim da imam prijatelja. Udvaraju se i na Fejsbuku, čak sam i odgovarala na pitanja. Pitam ih kakva ljubav, ja sam tu samo da me zovete da vam pevam na veseljima, a ne da mi pričaju o ljubavi. Ja njih ne poznajem. Italijane ne volim, ni slučajno- istakla je i priznala da je njen fokus u životu isključivo porodica i muzika.

IMG 0001 1

Neverovatnom energijom stvorila je sjajnu atmosferu na koju niko nije ostao imun.

-Hvala vam na takvom glasu i energiji. Bravo!-kratko je poručio Dženan, a na čaroliji koju je stvorila zahvalila joj se i Leontina.

-Ovo je bio put kroz svetsku muziku. Ova vrsta improvizacije je umetnost- oduševljeno je priznala.

SASA MILOSEVIC MARE I LEONTINA VUKOMANOVIC NNK SNIMANJE 29092022 FOTO LUKA 4 1
ć

Predsednik žirija je bio saglasan sa kolegama te je Draginji udelio niz pozitivnih komentara.

-Nisam čuo mnogo pevača koji mogu da dohvate te tonove kao Dženan, ali sam siguran da on ne može da dohvati neke koje vi hvatate dole-našalio se Mare i priznao da je takmičarka kao finalni ukras emisije i jagodica na vrhu torte.

IMG 9938 2

Foto: Z. K. Munja/ Elena,
Autor: J. Jović