NESVAKIDAŠNJI POTEZ! Boluje od opake bolesti, a peva za druge: „Izvukli su me iz publike“

e8dc8d9d89d9cebe912bd40695e702f764e95992

Nekadašnji učesnik šoua „Nikad nije kasno“ rokerskim nastupima, životnom pričom i optimizmom koji ga krasi uprkos nedaćama, osvojio je srca mnogih, ali je nedavnim priznanjem da ima tumor dirnuo sve ljubitelje ovog muzičkog takmičenja.

Đura Đalinac, pevač i otac četvoro dece iz Sremske Mitrovice, jedan je od onih koji se ne predaju ni kad je najteže, a u prilog tome svedoči to što je u najgorem zdravstvenom stanju, iako ne može da stoji i sa zavojima oko stomaka do skoro i pevao. Neki bi rekli da je to mučenje, drugi da to radi isključivo zbog novca, a samo njegovi najbliži znaju da Đura nikad ne pogazi datu reč i da uprkos svemu što ga je snašlo, želi da pomogne drugima. Tako je nedavno nastupao na humanitarnoj rok svirci koja je održana za ženu iz Sremske Mitrovice koja boluje od karcinoma, iako i sam vodi bitku sa opakom bolešću.

djura djalinac 2
Fejsbuk

-Nakon nekoliko meseci istraživanja, saopšteno mi je da postoji mali tumor, da nije agresivan i da je na vreme otkriven. Inače, dijagnoza je Adenokarcinom Peritoneuma, ali izgleda da je to metastaza adenokarcinoma, najpre gornjeg dela digestivnog trakta. Imao sam sreću što nije na drugom mestu, inače bih odavno bio mrtav – rekao je nedavno Đura i dodao da ga to nije sprečilo da nastupi na humanitarnom koncertu sa svoju sugrađanku koja vodi istu bitku.

Iako nije bio pozvan da učestvuje, Đalinac nije mogao da odbije poziv kolega koji su ga sa bine primetili u publici.

Zapravo sam na koncert došao kao podrška, ali sam na kraju izvučen od strane publike i kolega na binu. Otpevao sam samo dve pesme. Najveća žalost je što i gitarista Milan Davidović koji me pratio, takođe ima karcinom sa metastazom, a pevač i gitarista grupe „Gemblersi“ isto karcinom sa svim mogućim metastazama, ali eto, svi smo izašli i pomogli. Te večeri bilo je nekoliko bendova iz Mitrovice, samo sam ja izvučen iz publike. Nisam bio na spisku izvođača i kad su me videle kolege, samo su me izvukli na binu- ispričao je ponosno Đalinac i dodao da mu nastupi i te kako nedostaju.

djura djalinac 1

Kaže, živi za dan kada će moći da izdrži celu svirku, a da se ne umori. Do tad- peva koliko može.

Mogu da pevam koliko imam snage, sva sreća da nemam bolove i da se pozitivno držim. Inače se brzo zamorim kad stojim, ali nema predaje u ovome – istakao je Đura.

Kako su kolege uspele da ga izvuku iz publike, pogledajte u videu.

Podsetimo, pevač je nedavno govorio da mu voda u stomaku pravi veliki problem. Zbog lošeg zdravstvenog stanja smršao je čak 70 kilograma. Već devet meseci spava na fotelji i nada se da će hemoterapija da uništi tumor.

Uporedo sa bitkom za zdravlje, pevač bije i onu finansijsku, jer zbog lošeg stanja ne može da radi. Na sve to, pevač je sa četvoro dece i podstanar, ali nikad nije, te ne želi ni sad da se žali.

-Ne volim da kukam, ali lečenje u Srbiji jeste skupo. Ako nemate para ne možete sebi da obezbedite lekove, niti jedan skroman život. Samo lekovi za imunitet koštaju oko 3.000 dinara, a gde su ostali koje moram da pijem… Nekad kupim, a ako nemam, sačekam ženinu platu što mi pada još teže. Za sad nam pomaže moja mama, brat, sestre, prijatelji, ali sve je to na granici preživljavanja. Znate kako je sa četiri maloletna deteta, a tri školarca… Teško, ali ne damo se – zaključio je Đalinac za Grand.

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić