„BEŽAO SAM OD KUĆE DA BIH PEVAO“: Omer Polić se od malena borio za ono što voli

Omer Polić (57) živi i radi u Nemačkoj i počastvovan je što je učesnik emisije „Nikad nije kasno“, iako je mnogo stvari doprlo do njega, uvek se ispostavljalo da je laž.

IMG 9988

Da mi je neko rekao da ću biti u ovoj stolici, nikada nikome ne bih poverovao. Još uvek sam u čudu gde se nalazim ali ovo je prava šansa za mene– rekao je veteran u prvom pojavljivanju u takmičenju.

Potiče iz radničke porodice, rođen je u velikoj familiji gde je bilo dvanaestoro dece, a sa samo 16 godina već je imao prvu tezgu.

Moj otac je bio strogo protiv mog pevanja, pa sam kradom odlazio po kafanama da radim. Već sa svojih 18 godina mi nije više branio. Za njega je muzika bila hobi, koja ne sme da bude ispred nekog zanimanja. Kada sam otišao u vojsku, imao sam sreću što sam imao jednog majora koji je obožavao muziku– iskren je Polić.

IMG 9953

Kada je Omer izašao na binu, napravio je malu šalu, gde je našoj prelepoj voditeljki Dragani Katić uputio kompliment, ali to je smeo samo iz razloga što mu je supruga tu, u suprotnom ne bi to učinio. Nakon toga zapevao je pesmu od Šabana Šaulića „Ljubav nije dug„.

Žiri je bio fasciniran njegovim nastupom. Mare ubeđen da svaki Omer odlično peva, dok su Aleksandra i Peđa imali samo reči hvale za ovog takmičara.

IMG 9949

Vi ste prirodni talenat, tu nema greške. Ja sam se ježila jer ste izabrali pesmu mog omiljenog pevača – istakla je Aleksandra, dok je Peđa dodao:

-Nemam šta da kažem za tehniku pevanja. Bio sam skeptičan, ali svaka čast, maestralno.

IMG 0009 1

Ovo nisam shvatio kao takmičenje, gledam na ovo da iza mene ostane neki zapis, da sutra moji preci mogu da me vide i budu ponosni– zaključio je Omer.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić