Na pragu šeste decenije živi drugi život: „SVE SE PROMENILO IZ KORENA“

Često čujemo rečenicu da „život piše romane“ i volimo kada su sa srećnim krajem i dobrom poukom. To je upravo, na svojoj koži doživela nekadašnja finalistkinja šoua „Nikad nije kasno“ i laborantkinja iz Švajcarske, Barbara Jakovleska, čija se sudbina promenila preko noći. 

fbaccb31276e41b889cf6c1915ac3e21adaa94aa

Sve do skoro živela je mirnim, skromnim životom u Švajcarskoj, a onda je na pragu šeste decenije, samo jednim pojavljivanjem na televiziji počela da živi svoj san. 

– Sa 52 godine ostvarila sam san koji sam priželjkivala dok sam bila mlada i jako uspešna. Sad sam samo nastavila tamo gde sam davno stala – priznala je nedavno Barbara koja je kartu za preokret u životu dobila pojavljivanjem u šouu veterana. Od tad nije odustajala od onoga što je još kao devojka zapostavila, a samim takmičenjem dobila je elana i snagu da, nakon više od dve decenije pauze, nastavi da se bavi muzikom.  

Usledila su učešća na brojnim muzičkim festivalima, a sa svakim pojavljivanjem dobijala je priznanja, kako od stručnog žirija, tako i od publike. 

– Najdraže su mi nagrade na Gran Pri na Eurofestu u Skoplju i Gran pri na Festu Filigrani. Tad sam bila presrećna što sam ponovo tamo gde i pripadam – na estradi-  priznala je Jakovleska u čijoj se kolekciji nagrada od nedavno našla još jedna i to sa prestižnog Ohridskog festivala. 

e080bc38365824145ef16514df19cc8c351c32ac

– Presrećna sam, osvojila sam treću nagradu od žirija za pesmu ‘Kolnat oči dve’. Mojoj sreći stvarno nema kraja jer sam nagrađena od eminentnih muzičkih stručnjaka. U velikoj konkurenciji sjajnih muzičara i najpoznatijih umetnika makedonske estrade osvojiti treće mesto je zaista veliki uspeh – ponosno kaže Barbara i otkriva da je za njenu sreću i nagradu glavni „krivac“ autor Cane Petrov sa kojim je i prošle godine osvojila nagradu na istom festivalu. 

– Za mene je on najbolji i ne menjam ga – ističe Barbara i dodaje da ne planira da stane, već će svoju publiku uskoro obradovati i novim projektima. Naredni plan joj je da ekranizuje svoje nove pesme, a jedna od njih je ona pod nazivom „Ja sam žena“ koju je snimila pre dve godine. 

– Verovatno će to biti sledeće godine na leto, jer mi je u cilju da je snimim na moru – istakla je Barbara. 

5194473c85fc83a951a903a725a650e1a9991c95

Foto: D.Milošević/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić