Login/Registracija

Nakon preglasavanja dobili smo petog pulufinalistu: Ljubiša Ilijev i Mali Branko stavili pred žiri težak zadatak

Večerašnju emisiju maestralnim nastupima završili su Ljubiša Ilijev iz Dimitrovgrada i Branko Vujičić Mali Branko iz Kragujevca.

Ovo je bio pravi narodnjački duel koji je u velikom stilu zatvorio prvu emisiju četvrtog kruga osme sezone takmičenja pevača veterana „Nikad nije kasno“.

Prvi se žiriju i publici predstavio Ljubiša koji je nastavio ritam pravih narodnih pesama. Za večerašnji nastup odabrao je numeru Šabana Šaulića „Samo za nju“ kojom je oduševio sve u studiju i kraj malih ekrana.

Nakon nastupa usledili su komentari žirija, a svi su bili saglasni da je Ljubiša doneo pesmu jako dobro.

-Dosta ubedljivo, ja volim sve Šabanove pesme i ganula me ova pesma. Ljubiša je to jako lepo doneo, dala bih ti samo jedan savet da generalno se nikada ne prave improvizacije na pesme, a pogotovo ne na Šabanove. Mislim na onaj jedan kraj, to i sam znaš, ali kraj pesme kako si pevao, to je za aplauz – počela je Mira Škorić, a odmah se nadovezao Bora Đorđević:

-Vrlo je teško pevati Šabana, ta boja koju ima Ljubiša, ali je on to savršeno uradio. Ovaj triler na kraju, meni je zvučao jako dobro.

-Meni je bilo sjajno kao i svaki njegov nastup do sada. Svaki put nešto novo daš i zaista bi morao samo da se baviš pevanjem. U tvom kraju postoji možda boljih pevača, ali mislim da ti treba malo da se razdrmaš – zaključio je Mare.

Od Malog Brakna smo već imali priliku da čujemo samo prave narodne pesme. Ni u ovom krugu nije odtupio od narodnjaka, pa je večeras publiku i žiri obradovao starom pesmom Dobrivoja Topalovića „Blago vodi što je mije“. Sve je iznenadilo kada je veteran rekao da su mu prijatelji koji rade u Hitnoj pomoći u Kragujevcu preporučili da peva ovu pesmu, a nakon nastupa Mare se odmah našalio na taj račun.

-Ljudi koji rade u hitnoj znaju koje su pesme lekovite, ovo je jako lekovito, sve vrca med. A ti to pevaš tako savršeno. Dobrivoje Topalović je jedna legenda i ja ga obžavam, a i Dragana je cupkala tamo iza ne znam da li ste videli – rekao je Mare, a Mira se nadovezala:

-Odlučno! Ja volim sve pesme Dobrivoja Topalovića i svi kandidati zaista su imali odličan odabir pesama. Čuli smo pesme koje nemamo priliku da čujemo jako dugo, na primer ova pesma nije često slušana, ali je jako lepa.

-Čuje se ta toplina u glasu koju je imao pokojni Dobrivoje, a koju ima živi Mali Branko. Jako lepo, toplo, pravo šumadijski -zaključio je Bora.

Nakon komentara žirija, usledilo je glasanje, a zaista je i ova odluka bila teška. Bora Đorđević je dao malu prednost Ljubiši, orkestar je glasao za Branka, Mare je takođe glasao za Branka.

Neizvesnost se nastavila, a Mira Škorić je bila na velikim mukama, pa je Branku dala malu prednost. Ljubiša je dobio glas i od publike, ali se ipak za njega glasa na Fejbuku nakon emisije.

Branko Vujičić poznatiji kao Mali Branko iz Kragujevca je peti polufinalista osme sezone takmičenja pevača veterana „Nikad nije kasno“.

Foto: Z.K.Munja/Filip,
Autor: A. Milinković