Login/Registracija

Veteranke bile deo istog takmičenja, a nakon dve decenije dele binu: „Bila sam član žirija, zamerili su mi što sam joj dala glas“

Duel koji je oduševio sve prisutne bio je između dve talentova dame, Lidije Đorđević i Aleksandre Pavlović.

Da život piše romane svedoči neverovatna priča i poznanstvo dve vetranke koje se danas bore za prolazak u naredni krug „Nikad nije kasno“.

-Ustanovio sam da ste se vas dve srele na jednom takmičenju kada ste imale samo petnaest godina. To je bilo negde u Vladičinom Hanu- otkrio je Žika, a ova priča iznenadila je sve.

-Ja sam bila deo žirija i svoj glas sam tada dala baš Aleksandri, sećam se bila je u pitanju pesma „Košava“. Bilo je ljutnje što si je proglasila za svog favorita, ali neću da imenujem- ispričala je Lidija, a ovu priču publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Prilikom predstavljanja večerašnjem žiriju Lidija nije krila da ima tremu na koju je brzo nakon što se latila mikrofona zaboravila.

Ni malo lak zadatak nije bio pred Lidijom koja je odlučila da se večeras predstavi numerom „Ti si ko i ja“ Mire Škorić koja večeras sedi u žirijskoj stolici.

-Dobar izbor pesme, mislim (smeh) Ne moram da snimam ništa ali se moje pesme i dalje pevaju, a ova je iz 1993. godine. Fino ti to radiš. Videla sam da si ranije pevala i pesme Ane Bekute, generalno si narodnjak. Meni je sve ovo bilo top, sve na mestu. Nemam zamerku- rekla je Mira, a imun na Lidijino pevanje nije ostao ni Bora Đorđević.

-Vrlo iskusno, vrlo profi. Jednostavno, sasvim dobro!- dodao je roker.

Drugoj duelistkinji ovoga puta, premijerno, veliku podršku u studiju pružio je verenik Miloš Zdravković koga je prvi put predstaviča javnosti.

-Rekla si mi prošli put da verenik ima plave oči, nisi čak htela da mi kažeš ni kako se zove- istakao je Jakšić koga je zanimalo čime se Miloš bavi.

-Ne znam što nije smela dami otkrije identitet (smeh) Bio sam u vojsci Srbije, ali ne radim više tamo. Pokrenuo sam privatni biznis, bavim se prodajom pogrebne opreme- objasnio je takmičarkin verenik te se Žika, onako kako samo on ume, našalio.

-To je siguran biznis, samo je pitanje vremena –nasmejao je Jakšić sve.

Čim je stala na binu, Aleksandra je izborom numere izazvala gromoglasan aplauz u studiju. Zapevala je čuveni hit Zlate Petrović „Proklet da je ovaj život“, a već posle prvog stiha Bora Đorđević nije krio oduševljenje.

-Nema šta, ja sam oduševljena! Pesma ti je toliko legla i pevaš fenomenalno! Ja sam se naježila- fascinirana je bila Mira koju je takmičarka još jednom uspela da iznenadi.

-Ja se sa vama i Borom znam od ranije, bila sam u Pinkovim zvezdama ali sam imala crvenu, kratku kosu, Bora je tada bio u žiriju. Uvek sam dobijala pohvale od vas, ali sam tada imala kratku crvenu kosu, možda me se nesećate. A Mira je bila u „Zvezdama Granda“ i sećam se da sam u prvoj sekundi od nje dobila glas- ispričala je takmičarka.

Vi ste energetska atomska bomba, ne znam gde ste bili do sad. Imate nešto svoje- pohvalio je Bora.

Kako pravila nalažu usledilo je glasanje od strane stručnog žirija, orkestra, ali i publike u studiju.

Stručni žiri i orkestar ovoga puta su jednoglasno glasali i prednost dali Aleksandri, a sa njihovom odlukom saglasna je bila i publika u studiju. Ipak, Mare je svoj glas dao Lidiji za koju tvrdi da je itekako zaslužila mesto u narednom krugu.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović