Kako su Šaban Šaulić i čuveni fotograf promenili tok karijere Vesne Zmijanac? „Sedeli smo u kafani, Šaban je malo popio“

IMG 9057 1

Za Zorana Kuzmanovića Munju kažu da je nevidljivi svedok mnogih estradnih dešavanja, kao i da je mnogim pevačima pomogao da postanu zvezde. To je bio slučaj i sa Vesnom Zmijanac kojoj je upravo čuveni estradni fotograf, zajedno sa Šabanom Šaulićem pomogao da stekne popularnost.

Osamdesetih godina prošlog veka pravio je za to vreme, provokativne fotografije najpopularnijih dama sa etrade, a nijedna nikada nije prešla granicu dobrog ukusa.

Munja je bio čovek kome su žene verovale iz mora tih fotografija izdvajaju se one napravljenje sa Vesnom Zmijanac i Biljom Jevtić.

saban i vesna

Ja sam prvo njima pokušao da objasnim da će te fotografije da gleda cela bivša Juga. Govorio sam im da moraju malo da se razgolite, a ima jedna anegdota kada smo Šaban, Zmija i ja bili u kafani na Ibarskoj magistrali. Vesna je tamo pevala 1981. godine i Šaban i ja otišli jedno veče da je slušamo, imala je tada neku pesmu “Tarabica“, “Livadica“ ne sećam se kako se tačno zvala i nije znala kako da je ispromoviše. I Šaban je malo popio i kaže joj „Slušaj, uzmi nek’ te Munja malo islika, da budeš u svim novinama, nek’ vide tvoje zmijsko telo, pa ćeš lako ti posle pokazati da si i dobra pevačica“. I tako je i bilo. Za nepune dve nedelje sve jugoslovenske ilostrovane i TV novine su objavile taj Vesnin serijal fotografija. Posle toga se vinula u nebo i već krajem osamdesetih je bila pevačica godine i imala zlatne albume– ispričao je Munja za Grand i dodao da je prijatelj sa Vesnom i dan danas.

-Kad je pisala svoju knjigu, ja sam joj pomogao sa nekim svojim fotografijama. Skoro sam u svojoj arhivi našao njene intervjue koje je dala novinarki Zorici Konić i meni. Sećam se da smo tada tri sata sedeli i pričali- dodao je Munja.

zorica brunclik

Od „Korni“ grupe, pa do danas Munja je fotografisao sve pripadnike naše estrade, od pevača, glumaca, sportista do voditelja. Bio je prvi koji je naše pevačice fotografisao za omote ploča osamdesetih godina u slobodnijim izdanjima, što ga je činilo umetikom koji je uvek išao ispred svog vremena.

Munja je svedok istorije estradne scene bivše Jugoslavije a bio je i ostao veliki prijatelj pevača, posebno uvek ističe njegova druženja sa Šabanom Šaulićem, Tomom Zdravkovićem, dok od pevača mlađe generacije izdvaja Sašu Matića.

BONUS VIDEO: Žiri Zvezda Granda o Tei Tairović

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.P,
Autor: I. A.