Joca Savić ozbiljno zabrinut za budućnost, spreman da da svoj doprinos: „Imam potpuno pravo da kažem koja je muzika zdrava a koja nije!“

joca savic 1

Vođa orkestra „Nikad nije kasno“ Joca Savić sa nevericom posmatra u tragedije koje su nas zadesile nakon masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, i masovnog ubistva u okolini Mladenovca koje se dogodilo sutradan.

-Meni stvarno nije jasno ko su ova deca, sve sam mogao da poverujem ali da ova nacija koja ima ovakvu istoriju ima „ovo“ i da se te osobe nalaze u našoj blizini, nikada u životu. Oduvek su mi smetale vesti „u Americi terorista u školi“ i slične jer šta će nama te crne informacije šta se dešava tamo, njihove vrednosti su poremećene, to je kod njih normalno. Sad sam shvatio da je neko ozbiljno poremetio naše vrednosti i da je udario tamo gde je najlakše to postići. Konstantno nam se nameću devijantne vrednosti koje moramo da prihvatimo jer smo navodno zaostali i nismo tolerantni, a upravo to nas je dovelo do ovoga – rekao je Joca za Grand koji ne može danima da se otme tugi i gorčini i objašnjava:

-Nedavno su jednog uglednog doktora pitali, koje je ovo doba u kom mi živimo, kako se može nazvati?

Rekao je naziv koji u potpunosti opisuje današnje vreme a to je „doba satanizma“ – kaže muzičar koji je zaprepašćen čitavom situacijom.

ORKESTAR NIKAD NIJE KASNO SNIMANJE 07032023 FOTO MUNJA 4

-Promovisanje nasilja i veličanje kriminala toliko daje preraslo u herojstvo je nešto što su mediji dopustili zbog „šera“. Samo je novac bitan, profit, zarada, to je postao smisao života. Šoping centri su hramovi gde izgubljene duše traže utehu u kupovini umesto na liturgiji ili u sopstvenoj molitvi. Tiktok, najveće zlo interneta ikad plasirano, sve će uraditi za preglede. Deci to ne treba, treba im priroda, lopta, igra, druženje. To im je mnogo bliže i mnogo su srećniji tu samo nema ko da im pruži – rekao je Joca koji je odlučio da više neće nikada da ćuti:

-Protiv ovoga možemo jedino da se borimo ako svako od nas da svoj doprinos. Ja smatram da imam potpuno pravo da kažem koja je muzika zdrava a koja nije, u dosta slučajeva sam to prećutao a bio sam prisutan, to više sebi neću da dozvolim. U duši mi je trenutno emotivni lom i misli su mi rastrzane na sve strane,tražim krivce, tražim odgovore i molim se Bogu za sve one nedužne duše koje su nas napustile u protekla dva dana i molim za neke bolje dane, nismo mi ovo zaslužili.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić