Login/Registracija

„Nisam se treznio“, Zvezda Granda u takmičenju slagao Sašu Popovića, iz pakla poroka ga izvukao član žirija

ALEKSANDAR JOSIFOVSKI ZG SNIMANJE 18012023 FOTO MUNJA 76 ok

„Zvezda Granda“ Aleksandar Josifovski, čija životna priča je rasplakala mentora Đorđa Davida, otvorio je dušu i otkrio kako mu je roker pomogao, a otkrio je i kako je slagao Sašu Popovića kada se nije pojavio na snimanju.

Naime, Aleksandar je imao ozbiljnih problema sa alkoholom i nije se treznio, a zbog Davida je prestao da pije i povratio svoju energiju.

-Sve je počelo u tinejdžerskom dobu, da se vidi, da se proba. Moja priča je, kao tinejdžer sam imao bend, počeo sam sa 15 godina da se bavim muzikom, a nisam odmah postao alkoholičar. Jedna stvar je, moja situacija je bila spontana, idemo, sviramo, tako sam upao. Ja sam voleo alkohol, uživao u tome, na kraju je došlo preterivanje – započeo je Aleksandar i objasnio kako je akoholizam kod njega krenuo spontano, a onda i priznao kada je shvatio da ima problem.

DJORDJE I JOSIFOVSKI 1

-Prvo sam sebi čovek treba da prizna problem, da bi pomogao sebi. Bila je ta početna priča, a četiri godine ima kako sam ušao u „Zvezde Granda“. Bila je ta prva sezona gde sam ispao u četvrtfinalu. Sledeće godine sam se prijavio, a tad sam pio. Stvari nisu išle najbolje, to je bio neki moj teret, nisam to znao tad, živeo sam u iluziji. Neke stvari su dosta interesantne, da iluziju pretvoriš u realnost. Uvek ću da kažem, ko zna da pije, neka pije, ko ne znas, neka ne pije i to je kraj. Alkohol je uvek dostupan. Meni su „Zvezde Granda“ promenile život – istakao je pevač i priznao da je Đorđe David bio taj koji mu je u mnogome pomogao da se izvuče iz kandži poroka.

a josifovski

-Đorđe David je dolazio u kliniku – ispričao je pevač koji je uzeo takozvane blokatore na nagovor poznatog rokera.

-Slagali smo Popovića i Grand da smo u Australiji. Dok sam tamo bio, Đorđe se javio i rekao mi da se ne brinem, samo da rešimo problem. Preskočio sam kao krug zbog pasoša, posto sam ja rođen u Australiji. Bila je priča da sam u Australiji, a bio sam na klinici – ispričao je Aleksandar i dodao:

-Ja sam svestan da mogu bez alkohola, sviram, idem po kafićima, moj bend je tu, svi piju, ja pijem vodu! To je to. Sad smo bili pre neki dan, oni piju, kažu meni je sigurno dosadno, ja im kažem: „Popijte vi još pa da me stignete“.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić