Login/Registracija

Bora nakon nekoliko decenija otkrio zbog čega je Jakšić promenio reči njegove pesme: „Ne znate vi Žiku, opasno je navežban“

Nakon kraće medijske ilegale jedan od najslavnijih rokera na prostorima bivše Jugoslavije Bora Đorđević posetio nas je na Košutnjaku tokom snimanja još jedne u nizu epizoda šou programa „Nikad nije kasno“, a progovorio je i o prijateljstvu sa šarmantnim voditeljem Žikom Jakšićem.

Bora je istakao da se rado odaziva njegovim pozivima jer su oni dugogodišnji prijatelji. Đorđervić je tako nakon nekoliko decenija otkrio da je upravo voditelj promenio reči pesme koja je jedna od najvećih rokerovih hitova.

Ne znate vi Žiku kada je svirao u „Ritmu srca“. Najčešće su svirali u Študgartu, to im je bila baza. Svirali su u jednom mestu koje se zove Eli bar i umesto „Amsterdam“ pevali su „Eli bar“. Bili su opasno navežbani – prisetio se muzičar i otkrio za Grand kada će publiku obradovati novim muzičkim projektom:

Sve je gotovo, samo tražimo izdavačku kuću koja nema robovlasničke ugovore. Novi album se zove „Ljubav i smrt“ ima jedanaest pesama i dve bosnus pesme.

Ništa manje likom i delom kolege i prijatelja nije oduševljen ni Jakšić koji je u više navrata isticao da Boru veoma poštuje.

-Ja sam iskreni i vatreni obožavalac i poštovalac njegovog rada u svakom smislu, i kao pevača, autora i kao ćoveka– istakao je Žika više puta.

Kad god se bilo gde susretnu dva rokera, tradicionalno zajedno zapevaju neku od Borinih najvećih rok hitova, a u emisiji „Nikad nije kasno“ muzičari su na sceni zajedno izveli performans koji je publiku oduševio. Ceo studio odmah je skočio na noge kada se Žika Jakšić na veliko iznenađenje prisutnih latio mikrofona.

BONUS VIDEO:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk