Login/Registracija

Reči Ane Bekute KIDAJU DUŠU: „Ne mirim se da korak u hodniku nije tvoj…“

Pre tačno godinu dana napustio nas je veliki gospodin i dugogodišnji partner Ane Bekute, Milutin Mrkonjić. Juče je održan pomen u Aleji zaslužnih građana, gde se osim velikog broja prijatelja i kolega, pojavila i njegova najveća ljubav u pratnji sina i unuka.

Bol i tuga ne napuštaju srce Ane Bekute koja je potpuno slomljena objavila emotivnu poruku koja kida srce i dušu.

-Godina je dana od mog ličnog smaka sveta. Još se nisam pomirila sa tim da korak u hodniku nije tvoj, i da poziv na telefonu nije tvoj i da čežnjivi pogled iz prvog reda u publici nije tvoj. Biram, ipak, da slavim tvoj život češće nego da očajavam. Radujem se i svakoj vožnji obilaznicom koja će nositi tvoje ime. Jer, ceste nisu samo odlasci i putovanja. Ceste su putevi kućama, povratak domovima i porodicama. Hvala ti na bezbroj dela ljubavi, hvala ti što mi skoro svakog dana priđe neko kome si pomogao i promenio mu život. Hvala ti što se time nikada nisi hvalio. Hvala ti što te svako ko te je sreo pamti kao dobrog čoveka. Nekad sam te volela i zbog toga što me nikada ničim nisi ni najmanje povredio. Danas te volim još više jer nikada nisi namerno povredio nijednog čoveka na ovom svetu. Ja sad živim od sećanja i ponosa. Mirno spavaj u večnosti koju si zaslužio svakim danom svog neverovatnog života. Voli te Ana- napisala je potpuno slomljena pevačica uz njihovu zajedničku fotografiju koja joj je jedna od najdražih.

Podsetimo, Političar Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini nakon duge bolesti, a poslednju deceniju života proveo je sa pevačicom Anom Bekutom za koju je govorio da je njegova najveća ljubav. Njihova veza bila je bajkovita, a za prvi susret često je isticao da je bio sudbinski. 

 – Znao sam za Anu, ali je nikad do tad nisam sreo sve do novembra, kada smo se sreli na koncertu Šabana Šaulića, tačnije na after partiju, gde je pevala.  Pitao sam Šabana za nju i on mi rekao da je to Ana Bekuta, mislim znao sam je, gledao sam je na televiziji, ali nisam znao kako uživo izgleda. Onda je ona došla i zapevala našem stolu, a ja joj lagano stavim ruku oko struka i naručim pesmu, a ona mi na to odgovori da može, samo da sklonim ruku jer sam oženjen čovek – ispričao je svojevremeno Mrka.

Foto: Instagram/ Z. K. Munja,
Autor: J. Jović