„Šta će narodu druga Lepa?“ Pevačica progovorila o karijeri, pa pecnula Tanju Savić: „Malo me je ISKOPIRALA“

Pojedine pevače stare garde prati glas da pomažu mladim i talentovanim kolegama u karijeri, a jedna od njih je sigurno Lepa Lukić.

Tokom svoje višedecenijske karijere stvorila je ogroman broj vanvremenskih hitova, a recept za uspeh kako tvrdi osim dobrog glasa je autentičnost.

-Na mladima svet ostaje, što da im ne pomažem?! Mislim ja ne tražim naslednicu, niti mene može neko da nasledi, ali sam se trudila da svaka devojka koju sam ja promovisala ima neki svoj stil, da se izgradi, da peva na svoj način. Narod ima Lepu, šta će mu druga Lepa? Kopija mu ne treba! Nije dobro ni za njih- ispričala je svojevremeno Lepa.

14a87746afbcf5dbd13746b91b6668ed0473f3c3

I poput brojnih njenih kolega i ona smatra da je danas sve modernizovano te da je mladim pevačkim nadama mnogo lakše da grade karijeru.

-Nego šta, nego im je lakše! Sada snime dva reda pesme, pa sutra dođu po druga dva reda. U moje vreme je to biklo drugačije. Prvo je bio radio-pevač, pa tek onda se snima ploča, to su bile velike audicije i kriterijum je bio mnogo jak. Nije se gledalo da li je neko debeo, da li je neko manje lep, ali je bilo važno da zna da peva- istakla je pevačica.

Kako je Lepa poznata kao neko čiji kriterijumi kada je reč o pevanju nisu ni malo naivni, Rada Manojlović imala je sreću da se dopadne koleginici i svojevremeno snimi duet sa njom.

Sa njom sam uradila izuzetno dobru pesmu, pa ne bih ja pevala sa nekim ko kmeči! Saša je došao na ideju da nas dve snimimo duet i ja sam to oberučke prihvatila. I ova Tanjica Savić lepo peva, sa njom sam nastupala u Grandovom duelu i to sam prihvatila zato što lepo peva. Ja sam pevala njenu pesmu „Zlatnik“, ona moju „Čaj za dvoje“. Jako je lepo otpevala i malo me iskopirala, a ja sam tu njenu pesmu otpevala na svoj način- ispričala je svojevremeno Lepa za Grand.

0e574980ba1a2b8fd76d6bcfee444e1cf14a6b49
Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: J. Jović