Login/Registracija

Ukoliko vam je često hladno MOŽDA PATITE OD LOŠE CIRKULACIJE, a evo koji su uzroci

Loša cirkulacija je najčešći zdravstveni problem koji, ako se ne leči, može da dovede do srčanog i moždanog udara.

Otečene noge i stopala

Ako su na koži vidljvi tragovi čarapa ili obuće to je znak, kako kažu stručnjaci, rane venske insuficijencije, odnosno oslabljen je protok krvi, piše Eat This Not That.

Diuretici, ističu, ne rešavaju ovaj problem već je najbolje nositi medicinske kompresivne čarape, staviti stopala na povišeno i regulisati telesnu težinu ukoliko je potrebno. Promena boje kože na stopalima Tamnoplava boja na stopalima znak je dugotrajno loše venske cirkulacije, prenosi Nova S.

Ove promene na koži su, kako objašnjavaju stručnjaci, oksidirano gvožđe iz hemoglobina u krvi koje se zadržalo u ekstremitetima bez vraćanja u gornji deo tela. Ako primetite ove promene potrebno je posetiti lekara, savetuju.

Utrnulost u nogama ili stopalima

Utrnulost, trnci, hladnoća i bleda koža znak su loše cirkulacije. Ali postoje lekovi koji mogu da pomognu kod slabe arterijske cirkulacije u nogama.

Bol u listovima tokom hodanja

Bolovi u listovima simptom su vrlo loše cirkulacije u nogama i trebalo bi odmah posetiti lekara. Ova vrsta bola je vrlo intenzivna i nije slična bolu u mišićima zbog napora. Bol prestaje u stanju mirovanja jer mišićima ne treba više krvi kao kod hodanja.

Hladni i bledi prsti na rukama

Problemi sa cirkulacijom u gornjim ekstremitetima ređe se pojavljuju jer su ruke bliže srcu. Reč je o Rejnoovom sindromu koji je često povezan sa autoimunim stanjima kao što su lupus ili reumatoidni artritis. Stručnjaci savetuju pregled autoimunih stanja i odlazak kod reumatologa.

Foto: pixabay,
Autor: A. Milinković