Ovaj recept je spoj modernog ukusa s tradicionalnom recepturom, pa bi bilo dobro da ga isprobate, a posebno jer ga zovu najsočnijom poslasticom na svetu.
Sastojci:
-6 jaja,
-150 g šećera,
-1 vanilin šećer,
-150 g brašna,
-pola praška za pecivo,
-500 ml slatke pavlake,
-800 ml mleka + 6 kašika šećera,
-1 kašika krema od pistaća + 1 kašika slatke pavlake,
90 g usitnjenih pistaća.
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Šest belanaca umutite u čvrst sneg, dodajte 150 g šećera i vanilin šećer, pa mutite sve dok se šećer ne otopi. Dodajte jedno po jedno žumance, muteći najmanjom brzinom.
Pomešajte 150 g brašna i pola praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima. Izlijte u kalup dimenzija 20 x 30 cm, pa pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Biskvit prohladite, pa izvadite iz pleha.
U pleh sipajte 500 ml slatke pavlake, vratite koru u pleh na pavlaku, zalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašika šećera.
Krem od pistacća razmutite s malo mleka, pa premažite preko natopljenog biskvita.
Ukrasite komadićima pistaća.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I: