Torta od Tartufa, čarobna poslastica koja spaja intenzivan ukus čokolade i osvežavajućih malina, postaje sve popularnija među sladokuscima širom sveta. Ova neodoljiva torta je prava gozba za nepce, spajajući bogate i kremaste slojeve sa slatkim i kiselkastim notama malina. U nastavku saznajte kako ser ova poslastica dprema i zadivite svoje goste!
Sastojci za jednu koru:
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike ulja
- 5 kašike mleka
- 3 kašike brašna
- 1 pudding od čokolade
- 1 kašika kaka
- 1/2 praška za pecivo
Sastojci za preliv:
- 500 ml čokoladnog mleka
Sastojci za fil:
- 700 ml slatke pavlake
- 350 g crne čokolade
- 350g mlečne čokolade
- 300 g malina
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom ,pa polako dodavati sve sastojke. Koru pecite 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U zavisnosti koliko visoku tortu želite pečete 3-4 kore.
Kore poprskati čokoladnim mlekom. Od slatke pavlake i čokolade napraviti ganaž na klasičan način ( pavlaku zagrejati do ključanja, a zatim skloniti sa vatre i umešati čokoladu i mešati dok se sve ne otopi i sjedini). Ganaž ohladiti. Kore natopljene čokoladnim mlekom filovati ganaž kremom i posuti malinama. Pre služenja dobro ohladiti tortu.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuku je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
Kompletan postupak pripreme možete pogledati u videu ispod: