![Šarlota torta, u maju jednostavno traži da se napravi 5 šarlota recept](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/sarlota-1.jpg)
Šarlota je nadaleko poznata poslastica koja ima bezbroj verzija, a kada je sezona svežih jagoda, jednostavno traži da se napravi. Sa njom se ne može pogrešiti, teško je naći nekoga ko ne voli Šarlota tortu.
Sastojci za testo:
-4 jaja
-prstohvat soli,
![Šarlota torta, u maju jednostavno traži da se napravi 6 sarlota 6](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/sarlota-6.jpg)
-100 g šećera,
-70 g brašna,
-40 g gustina i
-pola praška za pecivo.
Sastojci za fil:
-400 g maskarponea,
-400 g šlaga (ili slatke pavlake),
-80 g šećera u prahu,
![Šarlota torta, u maju jednostavno traži da se napravi 7 sarlota 5](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/sarlota-5.jpg)
-1 vanilin šećer,
-1 kremfiks,
-sok od pola limuna i
-400-500g seckanih jagoda.
Kao i:
-pola čaše mleka sa kašičicom nekog likera ili voćnog sirupa za natapanje kore i
-dvostruko pakovanje piškota za prekrivanje ivica.
Priprema:
Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Od ove smese pecite dve kore (ili jednu prepolovite) u okruglom plehu na 180 C oko 20 minuta.
![Šarlota torta, u maju jednostavno traži da se napravi 8 sarlota 4](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/sarlota-4.jpg)
Dok se testo peče od navedenih sastojaka umutiti fil.
Kada je pečena, prvu koru natopiti mlekom i likerom, po ivicama tepsije poređati piškote, pa na koru staviti polovinu fila. Odozgo staviti drugu koru, natopiti mlekom, pa dodati drugi deo fila.
![Šarlota torta, u maju jednostavno traži da se napravi 9 sarlota 3](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/05/sarlota-3.jpg)
Ukrasiti po želji, predlažemo sa puno jagoda. Kada se torta ohladi isecite i poslužite je.
Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I :