Šarlota je nadaleko poznata poslastica koja ima bezbroj verzija, a kada je sezona svežih jagoda, jednostavno traži da se napravi. Sa njom se ne može pogrešiti, teško je naći nekoga ko ne voli Šarlota tortu.
Sastojci za testo:
-4 jaja
-prstohvat soli,
-100 g šećera,
-70 g brašna,
-40 g gustina i
-pola praška za pecivo.
Sastojci za fil:
-400 g maskarponea,
-400 g šlaga (ili slatke pavlake),
-80 g šećera u prahu,
-1 vanilin šećer,
-1 kremfiks,
-sok od pola limuna i
-400-500g seckanih jagoda.
Kao i:
-pola čaše mleka sa kašičicom nekog likera ili voćnog sirupa za natapanje kore i
-dvostruko pakovanje piškota za prekrivanje ivica.
Priprema:
Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Od ove smese pecite dve kore (ili jednu prepolovite) u okruglom plehu na 180 C oko 20 minuta.
Dok se testo peče od navedenih sastojaka umutiti fil.
Kada je pečena, prvu koru natopiti mlekom i likerom, po ivicama tepsije poređati piškote, pa na koru staviti polovinu fila. Odozgo staviti drugu koru, natopiti mlekom, pa dodati drugi deo fila.
Ukrasiti po želji, predlažemo sa puno jagoda. Kada se torta ohladi isecite i poslužite je.
Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I :