Šarlota torta, u maju jednostavno traži da se napravi

šarlota recept

Šarlota je nadaleko poznata poslastica koja ima bezbroj verzija, a kada je sezona svežih jagoda, jednostavno traži da se napravi. Sa njom se ne može pogrešiti, teško je naći nekoga ko ne voli Šarlota tortu.

Sastojci za testo:

-4 jaja

-prstohvat soli,

sarlota 6

-100 g šećera,

-70 g brašna,

-40 g gustina i

-pola praška za pecivo.

Sastojci za fil:

-400 g maskarponea,

-400 g šlaga (ili slatke pavlake),

-80 g šećera u prahu,

sarlota 5

-1 vanilin šećer,

-1 kremfiks,

-sok od pola limuna i

-400-500g seckanih jagoda.

Kao i:

-pola čaše mleka sa kašičicom nekog likera ili voćnog sirupa za natapanje kore i
-dvostruko pakovanje piškota za prekrivanje ivica.

Priprema:

Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Od ove smese pecite dve kore (ili jednu prepolovite) u okruglom plehu na 180 C oko 20 minuta.

sarlota 4

Dok se testo peče od navedenih sastojaka umutiti fil.

Kada je pečena, prvu koru natopiti mlekom i likerom, po ivicama tepsije poređati piškote, pa na koru staviti polovinu fila. Odozgo staviti drugu koru, natopiti mlekom, pa dodati drugi deo fila.

sarlota 3

Ukrasiti po želji, predlažemo sa puno jagoda. Kada se torta ohladi isecite i poslužite je.

Prijatno!

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I :

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić/Balkan Women