Nema onog ko ne voli pecivo, još kada su mekane i vruće prosto prste da poližete.
Danas vam dajemo recept za domaće kroasane sa sirom.
Sastojci:
Testo:
– 1kg brašna
– 1 paketić svežeg kvasca
– 2 kašičice soli
– 1 kašičica šećera
– 50ml ulja
– 1 jaje
– 250ml mleka
– 250ml vode
– 250g matgarina
Nadev:
– 500g sitnog sira
– 1 jaje
– so po ukusu
Premaz:
– 1 jaje
– po ukusu susam
Priprema:
U mlako mleko izmrvite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi sipajte u vanglicu smesu, dodajte ulje, mlaku vodu i jaje, sve izmešajte varjačom, dodajte so, te brašno malo po malo dok ne dobijete glatko testo. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da naraste.
Naraslo testo premesite te podelite u 8 jufkica, svaku razvaljajte i na svaku razvučenu narendajte margarin. Kad ste poređali sve, nednu preko druge, razvucite oklagijom u širok krug, isecite nožem oko 16 komada, napunite nadevom i urolajte. Ja sam ovaj put pravila prazne. Kroasane poređajte u plehove na pek papir, prekrijte krpom i ostavite da još narastaju dok vam se rerna greje. Pre pečenja premažite ih jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15-20 minuta.