Glumica Snežana Knežević kaže da svoj posao voli najviše na svetu, a pored toga obožava i da kuva. Svoje vrsno umeće u kuhinji demonstrirala je u emisiji „Praktična žena“ u kojoj je na neobičajen način pripremila morsku ribu.
Njen izbor bio je oslić u sosu od paradajza koji se na prvi zalogaj jednostavno topi u ustima,a u nastavku teksta pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet.
Sastojci:
- 500g fileta oslića
- Glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3-4 krompira
- Čili papričica
- Konzerva paradajz pelata
- 15-ak maslina (zelenih i crnih bez koštice)
- 250 g čeri paradajza
- 100ml maslinovog ulja
- So i biber
- Bosiljak
Priprema:
U dubljem tiganju zagrejati maslinovo ulje i propržiti crni luk i krompir da omekšaju i porumene. Dodati beli luk, čili papriku, konzervu pelata, masline i čeri paradajz. Posoliti, pobiberiti. Kada krene da krčka dodati cele filete oslića i pokriti aluminijskom folijom i ostaviti 10-ak minuta na vatri. Po serviranju posuti bosiljkom.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu