PIKANTNO, A KRCKAVO: Napravite sami ITALIJANSKI HLEB

hleb prakticna

Food blogerka Sandra Đuretić tvrdi da italijanski hleb ne može da ne valja, da se pravi lako i da je toliko ukusan da ćete na druge da zaboravite.

Pravi recept za pikantan italijanski hleb otkrila je u emisiji „Praktična žena“, a u nastavku pogledajte šta vam sve treba od sastojaka.

Sastojci:

  • 150ml mleka
  • 100ml ulja
  • 4 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 250g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150g rendanog kačkavalja
  • 1 sitno sečen crni luk
  • 100g seckanog kulena
  • 100g seckane šunke
  • 100g seckanih maslina
  • 1/2 veze seckanog peršuna
hleb

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, te smesu sipajte u uski kalup sa pek papirom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Detaljniji način pripreme, kao i predlog za namaz pogledajte u videu ispod.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić