Oblande su omiljena poslastica mnogima, a mi vam predstavljamo recept od naših baka koji će vas sigurno oduševiti.
Sastojci:
-Pola kilograma šećera
-12 kašika mleka
-1 margarin
-200 grama oraha
-200 grama mlevenog keksa
-Pet jaja
-Pakovanje oblandi
Priprema:
Ja fil kuvam u loncu na paru, ali možete ga uz neprestano mešanje praviti i u običnoj šerpi. U 12 kašika mleka dodajte šećer i kuvajte na tihoj vatri. Kad počne da vri, dodajte margarin i nastavite da mešate još 10 minuta. Pošto primetite da se fil zgusnuo, dodajte mlevene orahe i keks i kuvajte još 10-15 minuta. Sve vreme mešajte. Ostavite da se film malo ohladi.
Pošto je iz recepta izostao sam kraj (pojelo ga vreme), ja umutim tri jaja i to dodam u prohlađen fil, energično sve promešam da se izjednači. Filujte svaku koru. Na kraju uvek stavim providnu foliju preko i onda dodam debelu enciklopediju da sve pritisne bar sat vremena. Ohladite u frižideru i uživajte!
(Zadovoljna)