Pečurke su veoma čest prilog uz mnoga jela, ali Bakina vanglica ima sjajnu ideju kako da ih napravite i priuštite sebi savršen obrok koji će vas veoma lako zasititi.
Punjene pečurke idealno su rešenje za vrele letnje dane budući da se spremaju uz mnogo povrća.
Sastojci:
-12 velikih pečuraka
-1 belo meso
-100g maslina
-1 crni luk
-2 čena belog luka
-1 paradajz i 1 paprika
-1 kašika paradajz pirea
-1 kašika origana
-100g starog sira
-200g rendanog kačkavalja
-So i biber po želji
Priprema:
Odvojite stabljike od pečuraka i iseckajte, a šeširić stavite u pleh. Na luku prodinstajte seckano belo meso, pečurke, papriku i paradajz, a zatim začinite. Pred kraj dodajte pire od paradajza, mrvljeni stari sir i masline seckane na kolutiće. Tom smesom napunite pečurke i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Kad je sve gotovo narendajte kačkavalj i vratite u rernu na još 5 minuta.
U videu ispod pogledajte kako izgledaju gotove punjene pečurke: