Lagani obrok za vrele dane: Uživajte u punjenim pečurkama

ipiccy image 62

Pečurke su veoma čest prilog uz mnoga jela, ali Bakina vanglica ima sjajnu ideju kako da ih napravite i priuštite sebi savršen obrok koji će vas veoma lako zasititi.

Punjene pečurke idealno su rešenje za vrele letnje dane budući da se spremaju uz mnogo povrća.

Sastojci:

-12 velikih pečuraka

-1 belo meso

-100g maslina

-1 crni luk

-2 čena belog luka

-1 paradajz i 1 paprika

-1 kašika paradajz pirea 

-1 kašika origana 

-100g starog sira

-200g rendanog kačkavalja

-So i biber po želji

ipiccy image 61 1

Priprema:

Odvojite stabljike od pečuraka i iseckajte, a šeširić stavite u pleh. Na luku prodinstajte seckano belo meso, pečurke, papriku i paradajz, a zatim začinite. Pred kraj dodajte pire od paradajza, mrvljeni stari sir i masline seckane na kolutiće. Tom smesom napunite pečurke i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Kad je sve gotovo narendajte kačkavalj i vratite u rernu na još 5 minuta.

U videu ispod pogledajte kako izgledaju gotove punjene pečurke:

Foto: Printscreen,
Autor: J. Jović/Bakina vanglica