Posle ručka najveći užitak predstavlja poslastica, a kako niko ne želi vikend da provede u kuhinji dovoljno će vam biti samo pola sata da imate kolač kome niko neće moći da odoli.
Jednostavna i laka priprema ovog kolača sa suvim voćem kupiće vas za sva vremena.
Sandra Đuretić, poznatija kao Bakina vanglica ima savršen recept za ovu ukusnu poslasticu.
Sastojci
- 3 jaja
- 150g šećera
- korica limuna
- 125g otopljenog putera
- 100ml mleka
- 200g brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 100g brusnice
- 50g suvog grožđa
- 50g suve smokve
- 100g suvih šljiva
- 50g suve kajsije
- 60g badema
Priprema
Suvo voće i bademe iseckajte, te promešajte sa ostaluim sastojcima. Sipajte u diugački kalup sa pek papirom i pecote u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.